GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katar će dopustiti navijačima s ulaznicama kupnju piva

Katar će dopustiti navijačima s ulaznicama kupnju piva
PIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2022 / 09:21
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Katar će navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na nogometnim utakmicama Svjetskog prvenstva, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon posljednjeg zvižduka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser, glavni sponzor Svjetskog prvenstva s ekskluzivnim pravom prodaje piva na turniru, posluživat će pivo unutar prostora za navijače s ulaznicama koje okružuju svaki stadion, ali ne na tribinama stadiona ili u dvorani.

Ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo prvo je koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola.

"Piva će biti kada se otvore vrata, a to je tri sata prije početka utakmice. Tko god želi popiti pivo, moći će. A onda i kada izađe sa stadiona sat vremena nakon posljednjeg zvižduka", prenosi Reuters izjavu izvora bliskog organizaciji SP-a.

Osim toga, Budweiseru će biti dopušteno posluživanje piva u dijelu glavne FIFA-ine navijačke zone u središtu Dohe od 18.30 do 01.00 svaki dan 29-dnevnog turnira, koji počinje 20. studenog, rekao je izvor.

Na prethodnim Svjetskim prvenstvima pivo se točilo u fan zonama cijeli dan.

Odluka o tome gdje i kada će se pivo prodavati navijačima sada je finalizirana, ali još se raspravlja o cijeni koju će navijači plaćati za pivo, rekao je izvor.

U grupnoj fazi turnira svaki dan su na rasporedu četiri utakmice, a najranija utakmica počinje u 13 sati.

Za sada nije jasno kako će Katar riješiti problem prodaje piva prije 13 sati. Wales i Iran igraju u petak, 25. studenog, kada će se većina muslimana u Kataru okupiti u džamijama na tjednoj zajedničkoj molitvi.

Katar trenutno zahtijeva da većina trgovina i restorana u zemlji bude zatvorena tijekom molitve petkom.

Posjetitelji ne mogu unijeti alkohol u Katar, čak ni ako ga kupe u zračnoj luci, a ne mogu kupiti alkohol u jedinoj prodavaonici pića u zemlji, na periferiji Dohe. Tamo mogu kupovati samo strani državljani s dozvolama i to za kućnu potrošnju.

Posjetitelji mogu piti u nekoliko desetaka licenciranih hotela i klubova, gdje krigla piva košta 18 dolara.

Budweiser će prodavati svoje bezalkoholno pivo, Budweiser Zero, na stadionima i tribinama tijekom utakmica i na drugim mjestima za navijače, dodao je neimenovano izvor blizak organizaciji SP-a.

Tagovi: SP u Kataru, PIVO
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE