GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katarski fond zainteresiran za tri engleska nogometna velikana

Katarski fond zainteresiran za tri engleska nogometna velikana
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2023 / 21:32
Autor: SEEbiz
LONDON - Manchester United, Liverpool FC ili Tottenham Hotspur su među engleskim klubovima na meti Katara, zemlje Bliskog istoka koja je organizirala najskuplje Svjetsko prvenstvo ikad.

Predsjednik Qatar Sports Investmentsa Nasser Al-Khelaifi nedavno je razgovarao s predsjednikom Tottenham Hotspura Danielom Levyjem o mogućoj kupnji udjela u klubu sa sjedištem u Londonu, tvrdi Bloomberg pozivajući se na osobu koja je upoznata sa sastankom. QSI također razmatra potpuno preuzimanje ili udio u rivalima uključujući Manchester United ili Liverpool FC, dodala je osoba, koja je zamolila da ne bude imenovana jer su razgovori privatni.

Glasnogovornik QSI-ja odbio je komentirati. Glasnogovornik Tottenhama zanijekao je da je održan sastanak u vezi s prodajom udjela u klubu. Glasnogovornik Manchester Uniteda odbio je komentirati. Glasnogovornik Liverpoola nije odgovorio na zahtjev za komentar. QSI razmatranja su u tijeku i možda neće dovesti do dogovora.

QSI je odlučio razmotriti barem jedno ulaganje u englesku nogometnu ligu. Ovaj potez je i zaštita od ulaganja u lige manje visokog profila poput Portugala, i zbog stalnog rasta i globalnog profila EPL-a.

Svaki potencijalni dogovor - bilo izravno preuzimanje ili manjinski udio - dodatno bi učvrstio katarsku strategiju ulaganja u sportsku imovinu, djelomično kako bi se poboljšao profil zemlje i također uložilo njezino ogromno bogatstvo iz prirodnih resursa.

Katar je nedavno potrošio više od 200 milijardi dolara na razvoj infrastrukture zemlje kako bi bio domaćin Svjetskog kupa. Uz izgradnju potpuno novih stadiona i cijelih općina, a Katar je također kupovao sportsku imovinu, uključujući visokoprofilno preuzimanje Paris Saint-Germaina, udio u portugalskoj SC Bragi i razvoj beIN Media Group fokusirane na sport.

Američka obitelj Glazer koja je vlasnik Manchester Uniteda traži ulagača i možda bi bila spremna prodati, dok vlasnici drugog engleskog prvoligaša Liverpoola FC također razmišljaju o prodaji.

Tottenham, koji je razvio najsuvremeniji novi stadion s kapacitetom od preko 60.000, procijenjen je na nešto manje od 2 milijarde eura (1,8 milijardi funti), prema Football Benchmarku, dobavljaču podataka i konzultantu u industriji. Rival Chelsea FC prodan je za 2,5 milijardi funti prošle godine američkom konzorciju.

Nije jasno je li QSI vodio pregovore o dogovoru s drugim EPL klubovima, a svaka potencijalna ponuda trenutno je u ranoj fazi. CBS Sports prvi je izvijestio o sastanku QSI-ja i Tottenhama.

Godine 2019. QSI je raspravljao o preuzimanju udjela u Leeds Unitedu dok je tim iz Yorkshirea igrao u drugoj ligi. Dvije najveće momčadi Premier lige, Manchester United i Liverpool FC prolaze kroz procese koji bi mogli dovesti do udjela ili izravne prodaje.

Premier liga već ima dva kluba s bliskoistočnim vlasnicima, s Manchester Cityjem u vlasništvu City Football Groupa sa sjedištem u Abu Dhabiju i Newcastle Unitedom koji je nedavno kupio konzorcij iza kojeg stoji fond za bogatstvo Saudijske Arabije, koji također gradi svoju sportsku imovinu.

Tagovi: Qatar Sports Investments, Liverpool, Tottenham, Manchester United
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE