GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerr: Bullsi bi danas bili dominatniji nego 90-ih (VIDEO)

Kerr: Bullsi bi danas bili dominatniji nego 90-ih (VIDEO)
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz / Index.hr
OAKLAND - Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr gostovao je u podcastu Billa Simmonsa i između ostalog odgovorio na pitanje kako bi se Michael Jordan snašao u današnjoj košarci.

Kerr je u Chicago Bullsima igrao od 1993. do 1998., odnosno u vrijeme dok je Jordan bio u prvoj mirovini te kad se vratio i osvojio još tri naslova prvaka. Kao trener koji je s Warriorsima osvojio tri naslova prvaka Kerr je definitivno kompetentan da Jordana zamisli u okvirima današnje NBA lige.

"Kad pogledam te Bullse, ta je momčad bila kao stvorena za današnju košarku, osim za količinu ispucanih trica, ali mislim da bi se dobro prilagodila. Kad govorimo u svestranosti koja je danas potrebna za igranje obrane, ako na teren staviš Rona Harpera, Michaela Jordana, Scottieja Pippena, Tonija Kukoča i Dennisa Rodmana, to je obrana za 2020. godinu. Tih pet tipova mogli bi čuvati bilo koga", rekao je Kerr.

Iz startne petorke Bullsa izvukao je centra Luca Longleyja, Rodmana prebacio na peticu, a na njegovo mjesto s klupe pogurao Kukoča. I zaista, takva momčad pomalo podsjeća na njegove Warriorse s Draymondom Greenom na poziciji centra.

"S druge strane, ofenzivno, nitko ni tada nije mogao čuvati Jordana. A zamislite ga samo s novim pravilima i s ovolikim prostorom", rekao je Kerr.

Nova pravila na koja je Kerr mislio prvenstveno se odnose na zabranu korištenja ruku u obrani, a prostor o kojem govori stvara se zahvaljujući napadačkom fokusu na trice, koji izvlači visoke igrače iz reketa i omogućuje lakše prodore bekovima. U takvim uvjetima zaista nije teško procijeniti da bi Jordan mogao zabiti 50 poena kad god poželi.

Tagovi: Steve Kerr, Michael Jordan, Chicago Bulls, Toni Kukoč, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE