GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kiel i Duvnjak osvojili naslov prvaka Europe

Kiel i Duvnjak osvojili naslov prvaka Europe
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2020 / 22:49
Autor: SEEbiz / H
KOELN - Rukometaši Kiela novi su prvaci Europe nakon što su u finalu završnog turnira Lige prvaka u Koelnu pobijedili Barcelonu sa 33-28. Za njemački sastav je to četvrti naslov, dok je naš Domagoj Duvnjak drugi put na krovu Europe.

Bilo je to treće finale u kojem su snage odmjerili Barca i Kiel, a zanimljivo igrali su svakih 10 godina.

Prvi put 2000. je pobijedila Barcelona, potom je 2010. slavio Kiel, a večeras su ponovo bili bolji Nijemci. Barca je tako ostala na devet titula, dok je Kiel osvojio svoju četvrtu krunu.

Bio je to i okršaj hrvatskih reprezentativaca Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića. Obojica su lovila drugi naslov, nakon što je Duvnjak bio prvak Europe s HSV-om 2013., a Cindrić 2017. s Vardarom. Na koncu se radovao Duvnjak.

Nisu Duvnjak i Cindrić biti jedini Hrvati na terenu. Čast suditi finale imali su Osječani Matija Gubica i Boris Milošević. Njima je finale trebala biti i jedina utakmica na završnici, no zbog zaraze jednog od sudaca, vodili su i prvo polufinale između Barcelone i PSG-a.

Nakon izjednačenog početka, u 9. minuti prvi put je jedna ekipa imala +2 nakon što je Kiel poveo sa 6-4. Nijemci su 17. minuti stigli i do tri gola prednosti (12-9), a dvije minute kasnije i +4 (13-9). Samo dvije minute trebale su Barci da se približi na 12-13, a u 28. minuti i do 15-15.

No, završnica prvog dijela ponovo je pripala Kielu koji je na odmor otišao s tri gola viška (19-16). U 35. minuti njemački sastav je ponovo došao do četiri gola prednosti (21-17), a u 44. i do velikih +5 (26-21). Kiel je potom imao čak četiri napada za šest razlike, čime bi možda i prlomio utakmicu, ali Nijemci nisu uspjeli zabiti pa se Barcelona spustila na 23-26. Ipak, Duvnjak i društvo brzo su pobjegli na četiri razlike, a kada su u dvije minute prije kraja poveli sa 32-27 priči je bio kraj. Na koncu je završilo 33-28 za veliko njemačko slavlje.

Pobjednički tim dobit će i 500.000 eura, a 250.000 eura ide drugoplasiranoj ekipi.

Kiel su do pobjede predvodili Niclas Ekberg s osam golova, Sander Sagosen je dodao sedam, a Steffen Weinhold i Rune Dahmke po pet golova. Sjajan je bio i Niklas Landin sa 14 obrana. Duvnjak se nije uspio upisati među strijelce.

U španjolskim redovima najefikasniji su bili Aleix Gomez Abello sa 10 golova, te Dika Mem i Aitor Arino sa po četiri gola. Cindrić je zabio tri gola.

U susretu za treće mjesto PSG je pobijedio Veszprem sa 31-26 (14-11).

Mađari su bolje otvorili susret, poveli su 3-0, pa 5-2 i držali su prednost u prvih 20 minuta. PSG je do prvog vodstva stigao u 20. minuti (8-7) i nakon toga više nije ispuštao prednost.

Na koncu prvog poluvremena PSG je vodio 14-11, a u nastavku je mirno obranio prednost za konačnih 31-26.

Francuski sastav su do pobjede predvodili Nedim Remili i Elohim Prandi sa po šest golova, dok je Mikkel Hansen zabio pet pogodaka.

U mađarskim redovima najefikasniji su bili Mate Lekai s devet i Gašpar Marguč sa četiri gola.

Parižani su nakon pobjede nad suparnicima iz mađarskog Veszprema zaradili 150.000 eura, a gubitnik malog finala dobio je ček u iznosu od 100.000 eura.

Završni "Final Four" prvotno se trebao igrati 30. i 31. svibnja. Međutim, u svjetlu globalne zdravstvene krize, prebačen je na 22. i 23. kolovoza, a potom je dobio i treći termin, kraj ove godine.

Zanimljivo, Europska rukometna federacija (EHF) je odlučila da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka ne igraju, a za sudionike Final Foura odabrala je Barcelonu, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta. Tako skopski Vardar nije dobio priliku braniti naslov.

Tagovi: TH Kiel, Domagoj Duvnjak, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE