GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kiks Atalante, Inter novi prvak Italije

Kiks Atalante, Inter novi prvak Italije
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Četiri kola prije kraja prvenstva milanski Inter je osigurao 19. naslov talijanskog nogometnog prvaka, ali tek prvi u posljednjih 11 godina.

Četiri kola prije kraja prvenstva Inter ima nedostižnih 13 bodova više od Atalante koja je u nedjelju remizirala na gostovanju kod Sassuola 1-1. Atalanta je imala jedanaesterac u 76. minuti kojim je mogla produžiti nadu u borbi za 'scudetto', međutim Luis Muriel nije uspio zabiti.

Atalanta je povela u 32. minuti golom Robina Gosensa, a izjednačio je Domenico Berardi iz kaznenog udarca u 52. minuti. Dodajmo kako su obje ekipe završile utakmicu s igračem manje. Gosti su već od 22. minute igrali bez isključenog Pierluigija Gollinija, a kod Sassuola "pocrvenio" je Marlon u 74. minuti.

Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu igrali za goste.

Inter u čijim redovim igraju hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović je posljednji naslov prvaka osvojio 2010. godine, godinu potom je slavio Milan, a posljednjih devet godina je prvak bio Juventus.

Kiksao je i Napoli odigravši tek 1-1 na svom travnjaku protiv Cagliarija ispustivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka.

Domaćin je poveo u 13. minuti preko Victora Osimhena, a izjednačio je Nahitan Nandez u četvrtoj minuti nadoknade.

Bologna i Fiorentina su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su gosti imali 1-0, 2-1 i 3-2, ali je na koncu završilo 3-3.

Sva tri gola za domaći sastav zabio je Rodrigo Palacio (31, 71, 84), dok su strijelci za "Viole" bili Dušan Vlahović (22-11m, 73) i Giacomo Bonaventura (64).

U prvom nedjeljnom susretu Lazio je pobijedio Genou sa 4-3 ostavši u igri za plasman u Ligu prvaka.

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin vodio 2-0 i 4-1, ali je na koncu spašavao tri boda nakon što je Genoa deset minuta prije kraja susreta smanjila na 4-3.

Golove za "nebesko-plave" zabili su Joaquin Correa (30, 56), Ciro Immobile (43-11m) i Luis Alberto (48), dok su za Genou zabili Adam Marušić (47-ag), Gianluca Scamacca (80-11m) i Eldor Šomurodov (81) na asistenciju Milan Badelja.

Badelj je za goste odigrao cijeli susret, dok je Marko Pjaca ušao u igru u drugom poluvremenu.

Inter vodi na ljestvici sa 82 boda, Atalanta i Milan imaju po 69 bodova, a Napoli na četvrtoj poziciji ima 67 bodova.

Juventus na petom mjestu ima 66 bodova i utakmicu manje.

Tagovi: Inter, Atalanta, Serie A, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Robina Gosens, Sassuolo, Domenico Berardi
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE