GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kimmich produžio s Bayernom do ljeta 2025.

Kimmich produžio s Bayernom do ljeta 2025.
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2021 / 22:09
Autor: SEEbiz / H
MUENCHEN - Njemački nogometni reprezentativac Joshua Kimmich produžio je ugovor s muenchenskim Bayernom do ljeta 2025., objavio je u ponedjeljak njemački prvak na svom službenom internetskom portalu.

Kimmich je kao 20-godišnjak stigao u Bayern 2015. iz RB Leipziga te od tada nastupio u 264 utakmice za bavarski klub, u kojima je postigao 30 pogodaka.

Otkako je 26-godišnji svestrani nogometaš došao u Muenchen, Bayern je osvojio šest naslova prvaka Njemačke, tri njemačka Kupa i pet puta je trijumfirao u domaćem Superkupu, dok je na europskoj i svjetskoj sceni bavarska momčad osvojila Ligu prvaka 2020., a potom i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo te UEFA Superkup.

"Najvažniji razlog za produženje ugovora je taj što u Bayernu svakodnevno mogu s veseljem uživati u svojoj strasti. Imam momčad s kojom mogu sve postići, a mnogi suigrači su mi postali pravi prijatelji. Mislim da još uvijek nisam završio sa svojim igračkim razvojem i uvjeren sam da je s Bayernom mnogo toga moguće u sljedećim godinama. Uz sve navedeno, moja se obitelj ovdje osjeća kao kod kuće", izjavio je Kimmich u Bayernovom službenom priopćenju.

"Sretni smo što zajednički idemo prema budućnosti s Joshuom Kimmichom. Ovdje se razvio u vrhunskog međunarodnog igrača i važno je da nogometaša takve kvalitete dugoročno zadržimo u klubu", rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

Bayern je u nedjelju pred 20.000 gledatelja na Allianz Areni svladao Koeln s 3-2 i ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige, a usput postavio i novi rekord za klubove iz Liga petice.

Bavarci su se na svom internetskom portalu pohvalili da su golom Roberta Lewandowskog u 50. minuti dvoboja s Koelnom postali prva momčad iz Liga petice koja je u 74 uzastopne utakmice u svim natjecanjima postigla barem jedan pogodak. Prijašnji rekord od 73 uzastopne utakmice s postignutim pogotkom držao je Real Madrid, a postigao ga je u nešto manje od 17 mjeseci, u razdoblju od 30. travnja 2016. do 20. rujna 2017.

Bayern je svoju aktualnu seriju utakmica s barem jednim postignutim pogotkom započeo također protiv Koelna, 16. veljače 2020. U tom razdoblju igrači Bayerna postigli su 214 pogodaka, nešto manje od tri po utakmici, a strijelac više od trećine njih, ukupno 72, bio je sjajni poljski napadač Robert Lewandowski.

Tagovi: Joshua Kimmich, Bayern
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE