GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina ublažava kriterije za PCR testove sportaša na ZOI

Kina ublažava kriterije za PCR testove sportaša na ZOI
KRITERIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2022 / 12:11
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu malo su ublažili kriterije pri PCR testiranju sportaša koji će od 4. do 20. veljače na njima sudjelovati, prednosi njemačka izvještajna agencija DPA.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u ponedjeljak priopćio da će se vrijednost ciklusnog praga za smatranje testa pozitivnim sniziti na 35 sa standardnih 40 koji vrijede na području Kine. Mnoge zemlje u svijetu su taj prag postavile na 30.

Osobe kojima je u manjem broju ciklusa detektirano prisustvo virusa smatraju se zaraznijima, a ova promjena će smanjiti mogućnost da sportaši koji su pri testiranju u svojim državama bili negativni po dolasku u Kinu imaju pozitivan rezultat.

"Nove mjere odmah stupaju na snagu, a primjenjivat će se i na već obavljena testiranja", priopćili su iz MOO-a.

Kineske vlasti imaju izrazito stroge mjere borbe protiv Covida-19 i pobrinule su se da svim osobama koje dolaze u Kinu iz stranih zemalja onemoguće kontakt s lokalnim stanovništvom.

Oni koji će na PCR testiranju imati rezultat 35 ili veći će od sada na tjedan dana biti smatrani bliskim kontaktom, a ne pozitivnom osobom, te će dvaput dnevno morati proći nova testiranja.

Oni koji će imati rezultat manji od 35, odnosno biti pozitivni na PCR testiranju, bit će stavljeni u izolaciju i moći će izaći iz nje nakon dva uzastopna negativna testa, a nakon što provedu 10 dana u karanteni, za ukidanje će biti dovoljan i jedan negativan rezultat, ako nemaju nikakvih simptoma bolesti.

Nakon toga će biti smatrani bliskim kontaktom u sljedećih sedam dana, a ne dva tjedna kako je to bilo do sada.

Uz to, onima koji će više puta biti pozitivni na PCR testiranju bit će dopušteno da odu iz Kine prije isteka cijelog razdoblja predviđenog za boravak u izolaciji.

Kineski organizatori su u nedjelju objavili da su pronašli 72 osobe zaražene koronavirusom na više od 330.000 testova provedenih u razdoblju od 4. do 22. siječnja na došljacima iz inozemstva, ali da među natjecateljima nije bilo pozitivnih.

Tagovi: Zimske olimpijske igre u Pekingu, PCR testovi
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE