GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kobe primljen u Kuću slavnih, Vanessa Bryant raznježila Jordana (VIDEO)

Kobe primljen u Kuću slavnih, Vanessa Bryant raznježila Jordana (VIDEO)
KUĆA SLAVNIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 08:47
Autor: SEEbiz / Index.hr
SPRINGFIELD - S osam mjeseci odgode zbog pandemije sinoć je na svečanoj ceremoniji u Springfieldu u Košarkašku kuću slavnih konačno primljena generacija 2020., možda i najveća u povijesti.

Njene perjanice bile su tri legende koje su harale NBA parketima od sredine devedesetih do sredine prošlog desetljeća - Kevin Garnett, Tim Duncan i pokojni Kobe Bryant.

U večeri prepunoj emocija za kraj su ostale one najveće, kad se na pozornicu, u društvu Kobeove idola i mentora Michaela Jordana, popela Vanessa Bryant.

"Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobivao od navijača, a netko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje", započela je Vanessa šalom svoj 13-minutni govor dok je uz nju stajao Jordan i borio se sa suzdržavanjem suza.

Prisjetila se kako je Kobe usred sezone učio igrati i šutirati lijevom rukom kad je ozlijedio prst na desnoj, kako je pogodio dva slobodna bacanja sa strganom Ahilovom tetivom prije nego što je bez ičije pomoći odšepao s parketa te kako nikad nije želio propustiti utakmicu zbog onih navijača koji su štedjeli novac za ulaznicu kako bi ga baš na toj utakmici jedini put u životu gledali uživo.

Podsjetila je na njegovu mantru prema kojoj svakog dana želi biti bolji nego što je bio dan prije te da je među brojnim nevjerojatnim košarkaškim postignućima nakon završetka karijere postao prvi sportaš koji je osvojio Oscara. Više od svega, nahvalila ga je kao nevjerojatnog obiteljskog čovjeka, muža i oca njihovim kćerkama Nataliji, Gianni, koja je poginula s njim u helikopterskoj nesreći, Bianki i Capri.

"Dragi Kobe, hvala ti što si bio najbolji muž i otac što si mogao biti. Hvala ti što si rastao i učio na svojim pogreškama. Hvala ti što si uvijek pokušavao biti bolji."

Emotivni, snažni i dostojanstveni govor završila je sjećanjem na jednu njegovu rečenicu.

"Jednom mi je rekao: 'Ako ćeš se kladiti na nekog, kladi se na sebe Drago mi je što si se kladio na sebe. Uspio si. U Kući slavnih si. Istinski si prvak, ne samo MVP, nego svevremenski velikan. Tako sam ponosna na tebe. Volim te uvijek i zauvijek, Kobe Bean Bryant."

Prije Kobea red je bio na Timu Duncanu, najboljem krilnom centru svih vremena, kojem je društvo pravio bivši suigrač David Robinson. Duncan je u javnosti uvijek bio percipiran kao tih i staloženi tip koji ne govori puno, ali zato je sve riječi koje je propustio javnio izreći tijekom 20 godina veličanstvene karijere nadoknadio sinoć na pozornici u Springfieldu.

"Pokušat ću preživjeti ovo, nikad u životu nisam bio nervozniji", rekao je Duncan prije 12-minutnog monologa u kojem je ostao vjeran imidžu koji ga je pratio za igračkih dana - skroman. Nahvalio je sve ljude koji su ostavili traga na njegovoj karijeri, prisjetio se početaka i prebacivanja s plivanja na košarku nakon što je uragan uništio jedini bazen na njegovu otoku i spleta okolnosti koje su dovele do njegova odlaska na sveučilište Wake Forest. Za kraj je ostavio legendarnog trenera Gregga Popovicha.

"Ne želim govoriti o njemu jer će se naljutiti na mene. Sorry, Pop... Kada si me draftirao, došao si na moj otok, sjeo s mojim prijateljima i obitelji, razgovarao s mojim ocem... Mislio sam da je to sve normalno. Ali nije. Iznimna si osoba. Hvala ti što si me učio o košarci, ali povrh svega što si me naučio da košarka nije najvažnija. Hvala što si tako nevjerojatno ljudsko biće", poručio je Duncan trenerskoj ikoni.

Kobe Bryant i Tim Duncan ostat će upamćeni kao dio društva desetak najboljih košarkaša svih vremena, a daleko od njih nije ni Kevin Garnett.

Osim njih, u Kuću slavnih primljeni su treneri Rudy Tomjanovich i Eddie Sutton, košarkašica Tamika Catchings, trenerice Kim Mulkey i Barbara Stevens te pokojni dugogodišnji glavni tajnik FIBA-e Patrick Baumann.

Imena članova generacije 2021., koja će u Kuću slavnih biti uvrštena u rujnu, bit će objavljena danas.


Foto: AP Photo/Kathy Willens/Guliver

Tagovi: Kobe Bryant, Vanessa Bryant, Michael Jordan, Tim Duncan, Kevin Garnett
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE