GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolumbija treća na Copa Americi

Kolumbija treća na Copa Americi
COPA AMERICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2021 / 11:15
Autor: SEEbiz / H
BRASILIA - Fantastičnim pogotkom Luisa Diaza u četvrtoj minuti nadoknade, Kolumbija je u Brasiliji pobijedila Peru sa 3-2 osvojivši treće mjesto na Copa Americi.

Krilni igrač Porta sjajno je opalio sa 25 metara pogodivši rašlje peruanskog gola. Bio je to njegov drugi gol na utakmici nakon što je u 66. minuti doveo Kolumbiju u vodstvo.

Zanimljivo, čak četiri gola su pala u drugom poluvremenu, a samo jedan u prvom.

Peru je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Bila je to brza kontra koju je u vodstvo pretvorio Victor Yotun. Kolumbija je izjednačila u 49. minuti kada je iz slobodnog udarca pogodio Juan Cuadrado. Krilnom igraču Juventusa pomogao je i "živi zid" koji se razmaknuo pa je lopta prošla između dvojice igrača.

Peru je u 57. minuti mogao do nove prednosti, no Gianluca Lapadula je pogodio okvir gola. Kolumbija je okrenula rezultat u 66. minuti. Bila je to još jedna kontra nakon koje je Diaz sam izašao ispred Pedra Gallesea i pogodio za 2-1.

Peru, koji je na zadnjoj Copi bio drugi, je uspio izjednačiti u 82. minuti nakon što je Lapadula pogodio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti 2-2, ukazao se Diaz postigavši četvrti gol na prvenstvu čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Lionelom Messijem.

Diazu je petom asistirao Luis Muriel koji je ušao u igru nekoliko trenutaka ranije i bio je to njegov prvi dodir s loptom.

Kolumbija je drugi put na posljednja tri prvenstva Južne Amerike bila treća, dok Peru nije uspio ponoviti uspjeh s posljednje Cope 2019. kada je bio drugi.

Veliko finale između Brazila i Argentine na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Lokalne vlasti su dozvolile 10 posto kapaciteta stadiona Maracana, što iznosi 7.800 gledatelja.

To će biti prva utakmica s gledateljima na ovogodišnjem izdanju prvenstva Južne Amerike koje se održava u Brazilu.

Odluka se temelji na tome što su organizatori predstavili protokole "rada i akreditacije koji donose mjere za zaštitu zdravlja uključenih, koristeći odgovarajuće alate za sprečavanje zaraze i širenja COVID-19 ", navodi se u objašnjenju gradskih vlasti. Na tribine će moći samo oni s negativnim testom na koronavirus koji je napravljen najkasnije 48 sati ranije.

Brazilu će to biti 21. finale, a do sada je slavio devet puta, dok će Argentina u 29. finalu loviti 15. kontinentalni naslov.

Tagovi: Kolumbija, Copa America, Gianluca Lapadula, Juan Cuadrado
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE