GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konjuh izbacila pobjednicu Roland Garrosa

Konjuh izbacila pobjednicu Roland Garrosa
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2021 / 19:17
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 338.) nastavila je sjajan povratnički niz pobjeda na WTA 1000 turniru u Miamiju, gdje je u dvoboju 3. kola svladala aktualnu pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek (WTA - 16.) sa 6:4, 2:6, 6:2 nakon dva sata i 14 minuta borbe plasiravši se u osminu finala.

Za hrvatsku 23-godišnju reprezentativku ovo je prvi put od Wimbledona 2017. da je na jednom WTA turniru uspjela nanizati tri pobjede, a put prema četvrtfinalu turnira u Miamiju vodi je preko Latvijke Anastazije Sevastove (WTA - 57.) koja je do osmine finala stigla bez borbe, jer joj je treća nositeljica Rumunjka Simona Halep predala meč zbog ozljede ramena.

Konjuh je protiv 19-godišnje Poljakinje odlično počela meč i već u trećem gemu došla do 'breaka'. Swiatek je u sljedećem gemu vratila izgubljeno, ali je Dubrovkinja u petom gemu ponovno slomila servis suparnice, što joj je bilo dovoljno da čvrstom igrom dođe do prvog seta.

U drugoj dionici se ključnim pokazao peti gem, u kojemu je Konjuh propustila četiri prilike za 'break'. Poljakinja je nakon tog gema osvojila i sljedeća tri te tako izborila odlučujući set. U njemu je Konjuh ponovno briljirala. Swiatek je prvi put izgubila servis u trećem gemu, još jednom u petom, a Konjuh je stečenu prednost bez problema obranila i stigla do velike pobjede.

Pobjedu je ostvarila i Darija Jurak u konkurenciji ženskih parova. Sa srpskom tenisačicom Ninom Stojanović u prvom kolu je svladala Amerikanku Kaitlyn Christian i Ruskinju Alu Kudrjavcevu sa 6:2, 6:3.

Tagovi: Ana Konjuh, Iga Swiatek, Nina Stojanović, Darija Jurak
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE