GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kopić: Računam na Petkovića

Kopić: Računam na Petkovića
UOČI SEVILLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2022 / 18:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski nogometni prvak Dinamo u srijedu ujutro će otputovati u Sevillu, gdje će u četvrtak (21 sat) protiv istoimenog domaćina odigrati prvu utakmicu doigravanja za plasman u osminu finala Europske lige, a trener Željko Kopić je poručio da vjeruje "u dobru utakmicu i dobar rezultat".

"U ovoj fazi karijere, sigurno da mi je ovo najveća utakmica. Ove utakmice su i ogroman uspjeh za klub, ne samo za mene. Trener sam Dinama, igram europsku utakmicu protiv velikog suparnika. Zajedno sa svojim igračima želim da se prezentiramo na najbolji mogući način", rekao je u utorak na konferenciji za medije Kopić koji će morati sastaviti momčad bez nekolicine igrača koji su se ustalili u udarnoj postavi.

Na raspolaganju neće imati ozlijeđenog Dinu Perića, a zbog žutih kartona će dvoboj u Sevilli propustiti Josip Mišić.

"Svi ostali će biti na raspolaganju. Na Mišićevoj poziciji središnjeg veznog vidim našeg kapetana Ademija."

O tome tko će još ući u početni sastav, Kopić nije želio govoriti.

"To ćete vidjeti na terenu."

Dvoboj u Sevilli mogao bi biti prilika i za povratak Brune Petkovića koji je u ovoj godini odigrao samo 36 minuta na gostovanju u Puli.

"Računam na Petkovića! Već sam nekoliko puta izrazio zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je peha kroz pripreme, ali mislim da smo i bez njegovog učinka, koji nam je iznimno bitan, pokazali da možemo igrati kvalitetan nogomet. Svi ovi igrači koji su do sada iznijeli sve ove utakmice, pokazali su svoju kvalitetu."

O Sevilli je Dinamov trener govorio biranim riječima.

"Imaju individualnu kvalitetu, jasne mehanizme u igri, kvalitetno funkcioniraju kao momčad, povezani su između linija i što se tiče igre prema naprijed, ali i defenzivne stabilnosti. Kao svaka momčad na svijetu, imaju i oni segmenata u igri koji nisu na najvišoj razini, a mi ćemo to svakako nastojati iskoristiti."

Kopić ne misli potpuno podrediti igru svoje momčadi suparniku.

"Kao i na svim dosadašnjim utakmicama, pokušat ćemo se nametnuti na način na koji mi vidimo nogomet načinom na koji treniramo. Uvijek smo okrenuti sebi, ali kad igraš protiv takve ekipe, sigurno da nekakve stvari moraš adaptirati prema protivniku."

Kapetan Seville je dugogodišnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Bude li na terenu, hoće li imati posebnog čuvara?

"Sigurno nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. On je igrač koji ima ozbiljnu kvalitetu, znamo način na koji igra, što je donio hrvatskoj reprezentaciji, što sve nosi Sevilli. Nema nikakvog smisla pripremati utakmicu da bilo kojeg od njih čuvaš i posvetiš se samo njemu, jer onda imaš problem negdje drugdje. Na nama je da funkcioniranjem unutar momčadi pokrijemo sve njihove jake strane i nametnemo se tamo gdje se želimo nametnuti."

Unatoč iznimnom renomeu suparnka, Kopić vjeruje u svoju momčad.

"Poučeni iskustvima zadnjih godina i rezultatima Dinama, mislim da je Dinamo dokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Sevilla je favorit, ali sigurno ne idemo tamo na izlet. Imamo svoje ambicije što se tiče načina igre, kvalitete igre i, u konačnici, samog rezultata."

A kakav bi rezultat zadovoljio Kopića?

"To uvijek ovisi o razvoju događaja na terenu. Idemo prvo igrati dobar nogomet, s pravim gardom i napraviti sve da dođemo do kvalitetnog rezultata. Što će to značiti, vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati. U konačnici, imamo i uzvrat na Maksimiru, ali napravit ćemo sve da budemo tamo pravi.

U tome će im pokušati pomoći i gotovo 1200 Dinamovih navijača koji već imaju ulaznice za dvoboj na Sanchez Pizjuanu, a moglo bi ih biti i više.

"To me jako veseli. Uvjeren sam da će podrška u Sevilli biti ogromna. Za nas je to dodatni motiv da odigramo utakmicu na našem maksimumu te da prezentiramo Dinamo na pravi način."

Dinamo ima iskustvo igranja protiv Seville koje nije baš ugodno, jer je prije šest godina momčad iz Andaluzije slavila sa 4-0.

"Klub se dosta promijenio i naučili smo igrati takve utakmice. Siguran sam da možemo napraviti velike stvari i da se sa što boljim rezultatom vratimo kući. Sevilla je čvrst i tvrd protivnik s odličnim individualcima. Organizirani su, ali spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Trener će nam pokazati njihove slabosti za koje sam siguran da ih ima i da ćemo ih iskoristiti", rekao je Dinamov kapetan, koji je mišljenja da neizvjesnost u hrvatskom prvenstvu neće omesti koncentraciju igrača uoči europskih ispita ili obrnuto.

"Slično je kao i prije svake utakmice, protiv Genka, West Hama, Tottenhama... Sve to su važne utakmice u Europi. Želimo se pokazati u najboljem svijetlu. Prošle sezone smo igrali protiv Tottenhama i imali isti broj bodova s Osijekom. Fokus nam je na oba natjecanja i moramo misliti samo o sebi. Na nama je da idemo do kraja i odrađujemo zahtjeve pred nama. Nadam se da ćemo tako i ubuduće."

Prema Ademiju, Dinamova snaga je u tome što ne ovisi samo o jednom igraču.

"Dinamo je ekipa od 25 igrača. Iskoči Oršić, pa Petko, pa netko treći, četvrti... Dinamo je prava momčad."

Na kraju je za mikrofon stigao i Mislav Oršić čiji su pogoci u nastavku prvenstva Dinamu donijeli tri pobjede.

"Svi smo jako dobro krenuli u nastavku. Tri pobjede na početku nam olakšavaju uoči Seville. Imamo jako puno samopouzdanja", rekao je Oršić koji je gotovo već bio na izlaznim vratima Maksimira i na putu prema Burnleyju i engleskoj Premier ligi.

"Brzo sam se oporavio, što ću. Profesionalac sam, prihvatio sam da ostajem i dalje radim. Nisam potonuo pa nisam ovdje u zatvoru da bih potonuo. Tu mi je lijepo, tu sam doma."

Oršić je klupski rekorder po broju pogodaka u europskim natjecanjima, a zahvaljujući njemu Dinamo je prošle sezone srušio Tottenham u Maksimiru i pobijedio West Ham u zadnjem kolu grupne faze natjecanja u ovoj sezoni Europske lige. Hoće li biti strijelac i u Sevilli?

"Znao sam da me čeka to pitanje. Bitno je da budemo rastrčani i razigrani. Nekada na gostovanjima nismo dovoljno mirni s loptom i nadam se da ćemo sada biti. Teško je predvidjeti što će biti. Na papiru je Sevilla veliki favorit, ali nekad i manje ekipe pobijede. Nadam se da ćemo pobijediti", zaključio je Oršić.

Tagovi: Željko Kopić, Dinamo, Bruno Petković, Sevilla, Mislav Oršić, Arijan Ademi
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE