GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Košarkaši Memphisa i Phoenixa nastavili pozitivan niz

Košarkaši Memphisa i Phoenixa nastavili pozitivan niz
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 10:55
Autor: SEEbiz / H
SAN ANTONIO - Vrlo važnu pobjedu propustili su upisati košarkaši San Antonija koji se bore za deseto mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u play-in.

Na domaćem parketu San Antonio je poražen od Memphisa 111-112 čime je stao niz Spursa od četiri pobjede, ali se zato serija Memphia povećala na aktualnih šest pobjeda.

Dvije i pol minute prije kraja Memphis je imao sigurnih 112-105, ali je domaći sastav uspio završnicu učiniti itekako uzbudljivom te došao i u priliku za slavlje. No, dvije sekunde prije kraja, kod 111-112 Johnson je promašio za pobjedu San Antonija koji je sada 11. na Zapadu s omjerom 31-45, dok su deseti LA Lakers koji imaju 31-44. Pobjedom tako nije nagrađena ni odlična partija Dejounte Murrayja, najboljeg igrača San Antonija, koji je ubacio 33 poena (6-9 za tri poena), a imao je i 13 skokova.

Devetu pobjedu u nizu upisao je Phoenix koji je, u derbiju Zapada, svladao Golden State u gostima 107-103. Za pravi derbi nedostajao je kod domaćina, dakako, ozlijeđeni Stephen Curry.

Svi igrači iz Phoenixove petorke zabili su dvoznamenkasti broj koševa, a izdvojimo 16 poena i 16 skokova Deandre Aytona, po 22 poena Devina Bookera i Mikala Bridgesa, dok je Chris Paul ubacio 15 koševa uz osam asistencija. Na drugoj strani sjajnu je partiju odradio Jordan Poole s 38 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Golden State sada ima omjer 48-29 kao i Dallas koji je u gostima pobijedio Charlotte 120-112. Utakmicu je na stranu Dallasa okrenuo Luka Dončić koji je u drugom poluvremenu zabio 22 poena od ukupno 35. Tome je još dodao 13 asistencija i devet skokova.

U naletu je i Denver koji je na ljestvici Zapada iza spomenutog dvojca (Golden State i Dallas) te ima dvije pobjede manje. U noći sa srijede na četvrtak Denver je pobijedio Indianu 125-118 uz kormilarenje Nikole Jokića na parketu. Premda je izgubio sedam lopti Jokić je dvoboj završio s 37 poena, 13 skokova i devet dodavanja, a imao je i sjajan šut 15-19.

Iako je nedavno Miami bio u mini-krizi brzo se od toga oporavio, a ovaj put je ostvario veliku pobjedu kod Bostona od 106-98 čime je napravio novi mali korak prema prvom mjestu Istočne konferencije. Miami je utakmicu prelomio u zadnjoj četvrtini, u kojoj je napravio +12, a prvi strijelci gostiju su bili Jimmy Butler (24) i Kyle Lowry (23), dok je Bam Adebayo dodao 17 uz 12 skokova i osam asistencija.

Važnu pobjedu prema nastupu u play-inu upisao je New Orleans koji je u gostima svladao Portland 117-107 uz 25 poena CJ McCalluma, donedavnog igrača Trail Blazersa, dok je opet sjajan bio Trae Young koji je vodio Atlantu do slavlja kod Oklahoma Cityja 136-118. Young je ubacio 41 poen, a imao je i osam asistencija.

Tagovi: Phoenix Suns, Devin Booker, Nikola Jokić
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE