GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostarikanci šokirali Japance

Kostarikanci šokirali Japance
ŠOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2022 / 13:23
Autor: SEEbiz / H
DOHA - U dvoboju 2. kola E skupine SP-a nogometaši Kostarike su pobijedili Japan s 1-0 (0-0) i zakomplicirali situaciju u skupini.

Gol za Kostariku dao je Keysher Fuller u 81. minuti iz jedinoga udarcu u okvir vrata Kostarikanaca na ovome prvenstvu.

Bila je to posve čudna utakmica u koju su Japanci šokirali Njemačku s 2-1, a Kostarikanci doživjeli potop 0-7 od Španjolaca. No, Japanci su bili posve nemoćni protiv bunkera srednjoameričke selekcije, čiji je izbornik promijenio tek dva igrača nakon katastrofe od Španjolske i to se pokazao dobitnom kombinacijom.

Japanci i Kostarikanci odigrali su uvjerljivo najgore poluvrijeme dosadašnjeg dijela mundijala. Japanci su napadali, ali nije bilo ni prilike ni udarca na gol, dok je Kostarika igrala klasičan bunker, bez ambicija u napadu.

U drugom dijelu su Japanci krenuli ofenzivnije i već nakon nekoliko sekundi igre Morita je uputio šut, a loptu ispod grede vadi vratar Navas.

I dok su se redali jalovi napadi Japanaca, Kostarika je došla do gola iz svog jedinog udarca u okvir u dvije utakmice SP-a. Japanska obrana nije očistila loptu, a Fuller je s desetak metara uputio lob, kojeg je vratar Gonda taknuo vršcima prstiju, ali je nije mogao zaustaviti.

U 88. minuti Kamada je propustio veliku šansu za poravnanje, Navas je fantastično obranio njegov šut iz blizine.

Kasnije u ovoj skupini igraju Španjolska i Njemačka.


JAPAN - KOSTARIKA 0-1

Strijelci: 0-1 Fuller (81)

Pred 42.000 gledatelja na stadionu Ahmad bin Ali sudio je Oliver iz Engleske.


JAPAN: Gonda - Yamane (62. Mitoma), Itakura, Yoshida, Nagatomo (46. H. Ito) - Endo, Morita - Doan (67. J. Ito), Kamada, Soma (82. Minamino) - Ueda (46. Asano)

KOSTARIKA: Navas - Fuller, Waston, Duarte, Calvo, Oviedo - Campbell (95. Chacon), Borges 89. Salas), Tejeda, Torres (65. Aguilera) - Contreras (65. Bennette)

Tagovi: Kostarika, Japan, Keysher Fuller
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE