GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovač blizu dolaska u Everton

Kovač blizu dolaska u Everton
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2022 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Niko Kovač je ozbiljan kandidat za novog trenera palog liverpulskog velikana, piše Daily Mirror. Ističe da hrvatski stručnjak na poziv Evertona dolazi u klub na razgovor za posao, ali i da ima ozbiljnog konkurenta.

"Prošlog su tjedna nastavljeni pregovori s Nogometnim savezom Belgije oko povratka njihovog izbornika Roberta Martineza, ali oni nisu bili uspješni.

Vodstvo Evertona razgovaralo je s Frankom Lampardom, ali on nije imenovan. Konačno, predsjednik Farhad Moshiri i njegov glavni operativac Alisher Usmanov upravo su, također neuspješno, u Monacu završili pregovore s Vitorom Pereirom. Portugalskog stručnjaka Everton je želio treći put u zadnjih devet godina, ali ni ovaj put to mu neće uspjeti jer je u klubu naišao na veliki otpor.

Razlog je što je Everton u teškoj situaciji, a Pereira je na zadnja dva posla u Europi, u München 1860 i Fenerbahčeu, dobio otkaze zbog jako loših rezultata", navodi Mirror i otkriva: "Preostala su još dva ozbiljna kandidata. Niko Kovač, bivši trener Bayerna, i Rudi Garcia, kojem je zadnji posao bio u Lyonu. Obojica su pozvana na razgovor za posao u klub, gdje će održati prezentacije projekta."

Moshiri, u Iranu rođeni vlasnik ruske kompanije težak dvije milijarde funti, tijekom šest godina, koliko je većinski vlasnik Evertona, promijenio je šest trenera. Posljednji je bio Rafa Benitez, koji je dobio otkaz jer je ulaskom u drugu polovicu sezone Everton samo četiri boda udaljen od zone ispadanja.

Kovač je dobio otkaz u Monacu dan prije stare godine. Preuzeo ga je u ljeto 2020., nakon što je klub prethodno prvenstvo završio na tek devetom mjestu, a u kupu došao samo do osmine finala. U prvoj sezoni pod Kovačem ostvario je veliki skok na oba područja: prvenstvo je okončao na trećem mjestu, a u kupu je došao sve do finala, gdje je izgubio od nedodirljivog PSG-a.

Međutim, ove sezone startao je neuspjehom u LP-u, gdje je u play-offu ispao od Šahtara, te lošim ulaskom u prvenstvo. Nije mu pomoglo što je u posljednja dva mjeseca stabilizirao momčad sa samo jednim porazom (PSG) u 11 utakmica te sjajnim rezultatima u skupini Europa lige.

Kovač je na polovici prvenstva ostavio Monaco na šestom mjestu, od Marseillea i zone Lige prvaka udaljenog četiri boda, dok je nokaut-fazu Europa lige izborio kao pobjednik skupine. Nakon otkaza tamo povezivalo ga se s Fenerbahčeom.

Tagovi: Niko Kovač, Everton, AS Monaco, Vitor Pereira
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE