GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraj sezone u Francuskoj

Kraj sezone u Francuskoj
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 17:01
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski premijer Edouard Philippe u utorak je predstavio novu fazu borbe protiv pandemije koronavirusa produživši zabranu gotovo svih sportskih natjecanja do rujna.

Strategija koja je predstavljena Narodnoj skupštini, je progresivna kako bi se izbjegao "rizik drugog vala".

Prošlog tjedna, Francuska profesionalna nogometna liga (LFP) objavila je planove da se Ligue 1 i Ligue 2 nastave 17. lipnja, a UEFA je postavila rok 2. kolovoza za dovršenje domaćih liga

Međutim, premijer je u utorak najavio kako neće biti nastavka sezone, čak ni iza zatvorenih vrata.

"Sezona profesionalnog sporta 2019/20., posebno nogometnog, neće se moći nastaviti. Ne postoje uvjeti za velike sportske događaje, uključujući i nogomet do rujna, čak i iza zatvorenih vrata", izjavio je francuski premijer.

"Kako bih organizatorima događaja pružio jasniju sliku, želim jasno dati do znanja da se veliki sportski događaji, kao svi događaji koji okupljaju više od 5000 sudionika, ne mogu se održati prije rujna ", dodao je premijer.

"Moguće je, u sunčanim danima, vježbati pojedinačne sportske aktivnosti na otvorenom poštujući pravila društvenog distanciranja. Neće biti moguće baviti se sportovima u zatvorenom, grupnim sportovima ili kontaktnim sportovima. Parkovi i vrtovi, tako bitni za ravnotežu života u gradu, mogu se otvoriti samo u dijelovima u kojima virus ne cirkulira aktivno, a plaže će biti zatvorene najmanje do 1. lipnja," istaknuo je Philippe.

Francuski nogometni savez još nije odlučio o tome hoće li biti proglašen prvak ili neće, kao ni tko će ići u europska natjecanja. PSG vodi na ljestvici sa 12 bodova više od Marseillea.

Francuska je tako postala treća europska zemlja koja je otkazala sezonu nakon što su to ranije učinile Belgija i Nizozemska.

UEFA je u utorak europskim nogometnim ligama dala rok do 25. svibnja da je izvijeste o svojim planovima za nastavak svojih nacionalnih prvenstava.

Nogometna su prvenstva prekinuta u svim većim europskim nacionalnim ligama i još nigdje nisu nastavljena zbog pandemije koronavirusa. No UEFA želi početi planirati europska nogometna natjecanja za sljedeću sezonu.

U pismu upućenom na adrese 55 federacija članica UEFA-e, predsjednik europskog krovnog nogometnog saveza Aleksander Čeferin je napisao da svaka liga koja se odluči na otkazivanje sezone mora sastaviti listu klubova koji su se kvalificirali u europska klupska natjecanja i to do 25. svibnja.

"Nacionalni savezi i/ili lige trebaju biti u poziciji da UEFA-u obavijeste do 25. svibnja 2020. planiraju li i kada nastaviti nacionalna prvenstva s datumom ponovnog početka i formatom natjecanja", stoji u Čeferinovom pismu.

UEFA je jasno dala do znanja da želi da njene članice da završe svoja prvenstva, a ne da ih otkažu. Također se nada da će uspjeti završiti Ligu prvaka i Europsku ligu.

Tagovi: nogometno prvenstvo Francuske, Aleksander Čeferin, koronavirus u Francuskoj, Francuska, Edouard Philippe
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE