GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kraj sezone za Wembanyamu

Kraj sezone za Wembanyamu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 09:07
Autor: SEEbiz
SAN ANTONIO - Francusko čudo Victor Wembanyama izostat će na posljednjoj utakmici San Antonio Spursa u sezoni sjevernoameričke košarkaške NBA lige, objavila je teksaška momčad, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Wembanyama je ozlijedio desni gležanj u iznenađujućem porazu protiv aktualnih prvaka Denver Nuggetsa.

San Antonio je s omjerom od 21 pobjede i 60 poraza odavno eliminiran iz ovogodišnjeg NBA doigravanja i borbe za naslov prvaka.

Dvadesetogodišnji Wembanyama kandidat je za titulu NBA rookieja godine.

Wembanyama je prošle godine ušao u NBA kao prvi izbor na draftu, a nakon LeBrona Jamesa proglašen je igračem koji najviše obećava.

Iako su Spursi pretrpjeli još jednu izgubljenu sezonu i trenutno su na posljednjem mjestu Zapadne konferencije, Wembanyamine zapanjujuće izvedbe impresionirale su trenere, suigrače i navijače.

U petak je predvodio Spurse koji su nadoknadili zaostatak od 23 poena u drugom poluvremenu i eliminirali Nuggetse, koji su doživjeli iznenađujući neuspjeh u borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

NBA momčadi još imaju posljednje kolo regularnog dijela sezone.

Dallas Mavericksi s omjerom 50-31 zatvorit će regularni dio sezone gostovanjem protiv Oklahoma City Thundera, koji su izjednačeni na prvom mjestu Zapada s omjerom pobjeda i poraza 56-25, zajedno s Denverom i Minnesotom .

Dallas će sezonu završiti na petom mjestu Zapada i u prvom krugu doigravanja susresti se s četvrtoplasiranim Los Angeles Clippersima.

U Dallasu su odlučili odmoriti zvjezdani dvojac, Kyrieja Irvinga i Luku Dončića, prije prvog kruga doigravanja.

Obojica su propustila utakmicu protiv Detroita. Prema informacijama iz Dallasa, Irving i Dončić također će propustiti dribling Mavericksa u posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone protiv Thundera koja počinje u 21:30 po srednjoeuropskom vremenu.

Dončić će službeno biti van stroja zbog problema s gležnjem, dok Irvinga neće biti u momčadi zbog problema s tetivom.

S prosjekom od 33,9 poena, 9,2 skoka i 9,8 asistencija po utakmici Dončić je na vrhu ljestvice najboljih strijelaca NBA lige.

Tagovi: Wembanyama, dončić
PROČITAJ I OVO
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE