GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kramarić strijelac u uvjerljivoj pobjedi Hoffenheima

Kramarić strijelac u uvjerljivoj pobjedi Hoffenheima
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 20:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U predzadnjem kolu Bundeslige hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u subotu je bio je strijelac drugog pogotka za Hoffenheim, koji je na svom terenu dobio Union Berlin sa 4-0 i time je ostao u igri za plasman u Europsku ligu.

Golijadu je počeo nogometaš Toga Ihlas Bebou (11), a Kramarić u 39. minuti pogađa za 2-0. To mu je bio osmi gol ove sezone u prvenstvu, a ima još i tri asistencije. Kramarić je izašao iz igre u 74. minuti, a preostala dva pogotka za Hoffenheim zabili su Moanes Dabour (45+2) i Christoph Baumgartner (68).

Iako su u prošlom kolu nogometaši Bayerna osigurali osmi uzastopni naslov prvaka Njemačke, a 30. ukupno, nisu se opustili, te su na svom stadionu dobili Freiburg s 3-1. Da bi nadmašili ligaški rekord iz sezone 1971-72., kada su zabili 101 pogodak, Bayern bi u posljednjem kolu morao postići još šest golova.

Najbolji strijelac lige Poljak Robert Lewandowski ovaj puta zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju. Time je došao do 33 gola u Bundesligi, a čak 47 u svim natjecanjima. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u sastavu Bayerna zbog ozljede

I Wolfsburg je napravio značajan korak prema Europskoj ligi, svladavši u gostima Schalke sa 4-1 golovima Wouta Weghorsta (16, 56), Kevina Mbabua (58) i Joaoa Victora (69). Za Wolfsburg su obojica hrvatskih nogometaša odigrala cijeli susret, veznjak Josip Brekalo i stoper Marin Pongračić, s time da je Brekalo jednom zaprijetio protivničkim vratima, ali njegov pokušaj u 46. minuti zaustavio je golman domaćina.

U derbiju kola Leipzig je kod kuće izgubio od Borussije Dortmund sa 0-2, i time su gosti osigurali drugo mjesto. No, i trećeplasirani Leipzig je na putu da osigura Ligu prvaka u sljedećoj sezoni. Oba pogotka zabio je 19-godišnji norveški stroj za golove Erling Haaland (30, 90+3). Haaland, koji je u siječnju stigao u Dortmund, u 17 nastupa za "žuto-crne" zabio je čak 16 golova.

Bivši Dinamovac Dani Olmo za Leipzig je igrao od 39. minute umjesto ozlijeđenog Sabitzera.

Fortuna Duesseldorf i Augsburg su odigrali 1-1, a Tin Jedvaj zbog kartona nije igrao za goste.

Uoči zadnjeg kola jasno je da je Paderborn ispao iz lige, a još jedan klub će im se pridružiti na tom putu, Fortuna Düsseldorf ili Werder. Fortuna u zadnjem kolu gostuje kod Union Berlina, a Werder dočekuje Koeln.

REZULTATI:
Leipzig - Borussia D. 0:2 (Haaland 30, 90+3)
Mainz - Werder 3:1 (Quaison 25, Boëtius 30, Fernandes 85/ Osako 58)
Paderborn - Borussia M. 1:3 (Michel 53/ Herrmann 4, Stindl 55-pen, 73)
Bayern - Freiburg 3:1 (Kimmich 15, Lewandowski 24, 37/ Höler 33)'
Hoffenheim - Union Berlin 4:0 (Bebou 11, Kramarić 39, Dabour 45+2, Baumgartner 68)
Schalke - Wolfsburg 1:4 (Matondo 70/ Weghorst 16, 56, Mbabu 58, João Victor 69)
Köln - Eintracht Frankfurt 1:1 (Kainz 45-pen/ Dost 72)
Fortuna Düsseldorf - Augsburg 1:1 (Hennings 25/ Niederlechner 10)
Hertha - Bayer Leverkusen 2:0 (Cunha 22, Lukebakio 54)

Tagovi: Andrej Kramarić, Hoffeinheim, Erling Haaland, Robert Lewandowski, Borussia Dortmund, Bayern,
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE