GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kramariću nova uloga protiv Engleske

Kramariću nova uloga protiv Engleske
DALIĆ MIJENJA TAKTIKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2021 / 08:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska od 15 sati igra protiv Engleske na Wembleyju u prvoj utakmici skupine D Europskog prvenstva. U skupini su još Češka i Škotska.

Čini se da će izbornik Zlatko Dalić napraviti tri promjene u odnosu na Belgiju (poraz 1:0) prošle nedjelje u prijateljskoj utakmici, a u napadu dolazi do rekonstrukcije.

Na golu ostaje Dominik Livaković.

Iz prvih 11 ispada standardni lijevi bek Borna Barišić i na njegovu poziciju dolazi 19-godišnji Joško Gvardiol, kojem će to biti drugi nastup za reprezentaciju nakon što je debitirao protiv Belgije prošle nedjelje.

Dejana Lovrena nema zbog ozljede, pa će stoperski tandem činiti Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car. Na poziciji desnoga beka je Šime Vrsaljko.

Dalić će u veznom redu gotovo sigurno početi s kapetanom Lukom Modrićem, Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem, isto kako je pokušao i protiv Belgije. U napadu će pak doći do promjena.

Bruno Petković mogao bi preseliti na klupu i umjesto njega u centrali napada mogao bi se naći Ante Rebić, koji je tu poziciju često igrao u Milanu ove sezone.

Na desnom krilu zaigrao bi Andrej Kramarić, što predstavlja iznenađenje jer Kramarić je i javno naglašavao da se najbolje snalazi na poziciji centralno iza napadača. Na Wembleyju bi danas mogao igrati skroz desno.

Standardan bi na poziciji lijevog krila ostao Ivan Perišić.

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je da će Hrvatska pokušati uspostaviti posjed lopte i igrati visoki presing.

"Svjesni smo da igramo protiv velike ekipe i jednog od favorita za osvajanje Eura. Moramo biti kompaktni, agresivni i borbeni. Nećemo se doći samo braniti, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat i uspješno krenuti u prvenstvo. Očekujem tešku utakmicu koja će se lomiti u detaljima. Kroz posjed ćemo pokušati doći do svojih šansi."

Tagovi: Andrej Kramarić, hrvatska nogometna reprezentacija, Hoffenheim, Bruno Petković, Joško Gvardiol, Zlatko Dalić, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE