GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krznar uoči Tottenhama: Zaostatak je velik, ali nije nenadoknadiv

Krznar uoči Tottenhama: Zaostatak je velik, ali nije nenadoknadiv
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zaostatak od 0-2 iz Londona je velik, ali nije nenadoknadiv, kazao je novi trener Dinama Damir Krznar na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg uzvratnog dvoboja osmine finala Europske lige protiv Tottenhama.

Krznar je dobio priliku voditi “Modre” nakon što je Zoran Mamić podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora nakon što je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

Mamić je u ponedjeljak podnio ostavku i to samo tri dana uoči važne utakmice za prolazak u četvrtfinale Europske lige, a priliku na klupi je dobio njegov dosadašnji pomoćnik.

“Zaostatak iz Londona je velik, ali nije nenadoknadiv. Morat ćemo pružiti svoj maksimum, ili malo preko maksimuma i pokušati iznenaditi kako bi došli do onoga što nas zadovoljava, a to je prolaz”, rekao je Krznar.

U sličnoj poziciji bio je i prije šest godina. Tada je preuzeo klupu Dinama nakon što je Zoran Mamić završio u pritvoru. Vodio je momčad na tri utakmice, protiv Hajduka (1-1), protiv Fole Esch (1-1), te protiv Oštrca u Kupu (7-1).

“Utakmica s Tottenhamom se sprema 14, 15 dana. Sve smo već napravili i neće biti nikakvih taktičkih promjena. Predstoji još jedan završni trening koji neće puno toga promijeniti. Ja sam dio Zoranovog stožera, zajedno smo sedam, osam godina, slično zamišljamo. Sigurno je veliki gubitak što neće biti s nama, ali mi smo profesionallci i pokušat ćemo nadomjestit tu rupu,” kazao je.

Istaknuo je kako ne očekuje promjene u stilu i načinu igre londonskog sastava, tek u sastavu.

“Siguran sam kako Tottenham neće mijenjati filozofiju i stil igre. Njihov stil i sustav su poznati, možda će biti korekcija u igračkom dijelu,” dodao je

Otkrio je kontaktira li sa Zoranom Mamićem.

“Zoran je bio na treningu prekjučer. Sve smo odradili i više nema potrebe za stručnim korekcijama. Međutim, sigurno ćemo razgovarati o utakmici, mi smo suradnici, ali i prijatelji. Ako će imati neku opservaciju, rado ću ju poslušati.”

Priznao je kako osjeća nervozu.

“Postoji nervoza i na haklu s prijateljima. Ona je uvijek prisutna, ali to je pozitivna trema i nije remeteći faktor.”

Dodao je kako su izvan stroja tek Joško Gvardiol i Sadegh Moharrami, dok je ostatak momčadi spreman za sutrašnji ogled.

“Gvardiol i Moharami nisu u planu za idućih nekoliko utakmica. Počeli su s lakšim treninzima, ali nećemo riskirati. Svi su ostali spremni i željni pokazati što znaju,” zaključio je Krznar.

Krilni napadač Mislav Oršić je naglasio kako “Modre” očekuje veliki izazov.

“Ispred nas je veliki izazov. Morat ćemo biti puno hrabriji, zabiti gol. Nažalost, igra se bez navijača, da su oni uz nas bilo bi nam lakše,” kazao je.

Oršić je u zadnjih šest nastupa zabio pet golova uz pet asistencija i u sjajnoj formi dočekuje ugledni engleski sastav. Priliku za pogodak imao je i ranoj fazi utakmice u Londonu.

“Pogledao sam tu snimku nekoliko puta. Nisam dobro regirao, ali nadam se da će u uzvratu biti još takvih prilika. Moramo biti hrabriji i odlučni siguran sam da ćemo imati prilika.”

Osvrnuo se i na Mamićev odlazak.

“Znamo cijeli stručni stožer, nogometna filozofija je ista. Ne vjerujem da će biti neki većih promjena,” kazao je dodavši: “Nismo previše razmišljali o tome. Mi smo igrači i razmišljamo samo o terenu. Ispred nas je najveći izazov i moramo izvući najviše od toga.”

Tagovi: Damir Krznar, Dinamo, Tottenham, Zoran Mamić, Joško Gvardiol
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE