GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krznar: Villarreal je favorit

Krznar: Villarreal je favorit
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trener nogometaša Dinama Damir Krznar uoči prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala, koja će se igrati u Zagrebu (21 sat), naglasio je kako u momčadi vlada odlična atmosfera te kako je spremna za novi iskorak.

"Uživamo u našem dosadašnjem postignuću, u odličnoj atmosferi, i stoga u vedrom tonu dočekujemo i našeg sljedećeg protivnika. Villarreal je momčad koja zaslužuje svaki naš respekt, nalazi se u dobroj formi, pruža odlične igre kako u domaćem prvenstvu tako i u Europskoj ligi. Radi se o protivniku koji će ponovno testirati naše sposobnosti da vidimo koliko možemo, a mi vjerujemo da možemo", kazao je Krznar.

Upitan o zdravstvenom stanju u momčadi, prvenstveno kada je riječ o ozljedama glavnih napadača Brune Petkovića i Marija Gavranovića, Krznar je odgovorio:

"Teško da će Gavranović uopće konkuritrati za nastup. Petković je odradio dva treninga, ali još nije na 100 posto. Sutra ćemo odlučiti hoće li i koliko moći nastupiti. Kako sada stoje stvari, mogao bi biti spreman za 15 do 20 minuta. Gvardiol je spreman i njega očekujemo u ozbiljnom angažmanu".

Krznar se osvrnuo i na to kakav Villarreal očekuje u Zagrebu.

"Kao što nam je Mourinho komplimentirao samim time što je u obje utakmice protiv nas postavio svoj najbolji sastav, isto tako očekujem i od Unaija Emeryja. Niti jedan nas protivnik više ne smatra autsajderom čime je i sama naša uloga otežana. No, ističem kako je Villarreal ipak favorit, a mi iz sjene želimo napraviti još jedno čudo", rekao je Krznar te djelomično otkrio i taktiku za nadolazeći dvoboj:

"Očekujte Dinamo malo prilagođen stilu igre Villarreala. Moramo paziti na njihovog najboljeg igrača Morena koji se odlično spušta u međuprostor i stvara nemir svim momčadima na svijetu, pa tako i Barceloni, Realu i Atleticu. Nije to laka zadaća, ali imamo planove kako parirati. U fazi napada ćemo se orijentirati na našu standardnu igru, odnosno iz čvrstog bloka kretati u protunapade. Naše najveće oružje je kontinuirani napad i stoga ćemo kroz posjed pokušati ugroziti Villarreal. Također, naši veznjaci će imati neuobičajene uloge u fazi obrane čime ćemo pokušati iznenaditi suparnika".

Krznar smatra i kako je Villarreal poprilično drugačija momčad od Tottenham Hotspura, kojega je Dinamo izbacio u osmini finala.

"Tottenham i Villarreal su oprečne momčadi. Tottenham igra okomit nogomet, želi u što manje dodira doći do protivničkog gola, dok Villarreal voli posjed, što nam manje odgovara. Treba uvjeriti igrače kako nije nužno loše biti minutu-dvije bez lopte. U pripremi utakmice teže je bilo napraviti taktiku za Villarreal. Naša strategija je suziti prostor u našoj zadnjoj trećini. Vezna linija i obrana moraju biti uski, ne smijemo dati previše prostora Morenu ili Bacci da se ubacuju između linija. Tko se bolje snađe u toj bitki ima veće šanse za uspjeh", dodao je Krznar.

Jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone je mladi hrvatski reprezentatvac, veznjak Lovro Majer koji također s optimizmom čeka ogled s Villarrealom, trenutačno šestim sastavom španjolskog prvenstva koji u Zagreb stiže s nizom od pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

"Jedva čekamo utakmicu, veselimo joj se. Ona će biti nagrada za sve što smo dosada postigli, ali ne idemo samo uživati, idemo se boriti i dati sve od sebe. Ja osobno vjerujem kako možemo proći dalje. Protiv Tottenhama smo osjetili kako možemo igrati protiv bilo kojeg igrača na svijetu, to nas je napunilo samopuzdanjem za daljnju karijeru općenito. Zato idemo igrati svoju igru i vjerujem kako će nam to donijeti pozitivan rezultat. Ova sezona je prošla i bolje nego što sam očekivao, kako rezultatski s klubom, tako i individualno. No, mislim da mogu i bolje, da još nisam pokazao sve što mogu", izjavio je Majer.

Iz Dinama su objavili i kako su svi nalazi momčadi s posljednjeg testiranja na virus COVID-19 obavljenog u utorak negativni.

Tagovi: Damir Krznar, Villarreal, Dinamo, Bruno Petković, Mario Gavranović
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE