GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kukoč i Rađa: Ako si naučio igrati košarku u Jugoslaviji, NBA liga te ne može preplašiti

Kukoč i Rađa: Ako si naučio igrati košarku u Jugoslaviji, NBA liga te ne može preplašiti
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2021 / 08:53
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Toni Kukoč i Dino Rađa dali su veliki intervju za tvrtku BSTN koja je u suradnji s Adidasom krajem prošle godine lansirala limitirani model tenisica u čast legendarne Jugoplastike.

Slavni splitski Žuti su 1989., 1990. i 1991. godine osvojili naslov prvaka Europe, a svoj veliki obol tim titulama dali su upravo Kukoč i Rađa.

U intervjuu su govorili o danima u Jugoplastici i kasnijim fazama karijere, a Amerikancima su pričali kako je bilo igrati košarku u Jugoslaviji, u malim dvoranama diljem zemlje.

"U Šibeniku, Zadru ili Čačku su nas povlačili za dresove i pljuvali po nama. U NBA ligi je to ipak bilo nemoguće", rekao je Rađa, a na njegovu priču nadovezao se Kukoč.

"Kad smo igrali u Čačku, upozorili su nas na jednog čovjeka u publici s kišobranom. Nismo na početku shvatili o čemu je riječ, ali smo onda vidjeli da taj čovjek, koji je sjedio blizu centra, drškom kišobrana igrače protivničke momčadi hvata za ruku. Namjerno su ostavili i otvorena vrata da se mi na protivničkoj klupi smrznemo. Svakakvi trikovi su tad bili u igri", rekao je Kukoč i dodao:

"Jednom smo gubili kod kuće i netko je ugasio svjetla u dvorani kako bi se protivnici uplašili. Nakon pola sata tih petnaest ili dvadeset koševa razlike im ništa nije značilo jer nisu znali hoće li se vratiti živi. Zato, kad dođeš u NBA ligu, ne preplaši te kad netko viče: 'Defense! Defense!' U NBA ligi bi ove stvari koje smo mi u Jugoslaviji prolazili bile opisane kao teroristički napad."

Lude uspomene vežu ih i za Grčku. Kukoč je tamo gostovao s europskim klubovima, a Rađa je od 1997. do 1999. igrao u Panathinaikosu.

"S Bennetonom smo jednom gostovali u Grčkoj i s tribina je doletjela boca crnog vina. Ja sam išao u kontru i onda mi je doletjela kovanica u oko. Sljedeće čega se sjećam je bolnica. Kad smo igrali protiv Panathinaikosa, nismo znali hoćemo li živi doći od svlačionice do autobusa. Gađali su nas kamenjem, zatrpali su autobus, ali to je tad bilo normalno", rekao je Kukoč, a Rađa dodao:

"Grci su ludi. Kad smo se prije jedne utakmice zagrijavali, u dvorani je bila potpuna tišina. Nije nam bilo jasno o čemu je riječ, ali smo shvatili minutu prije početka utakmice. Odjednom je prema nama doletjelo 200 ili 300 jaja. Sat vremena trebalo je ljudima da očiste parket."

Tagovi: Toni Kukoč, Dino Rađa, Jugoplastika
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE