GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kukoč: Jordan je na mene utjecao u svakom pogledu

Kukoč: Jordan je na mene utjecao u svakom pogledu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 11:06
Autor: SEEbiz
SPRINGFIELD - Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu održala je konferenciju za medije uoči inauguracije koja službeno započinje u 1 sat, u noći sa subote na nedjelju.

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč pridružit će se redu Hrvata čija su imena već ugravirana u povijesti - Draženu Petroviću (1996.), Krešimiru Ćosiću (2002.), Mirku Novoselu (2007.) i Dini Rađi (2018.).

Kukoč je govornici pristupio s osmjehom na licu, iako sigurno nije bilo lako govoriti u takvom povijesnom trenutku. Prvo je odgovorio na pitanje o tome kakav je temelj izgradio za neke buduće međunarodne zvijezde u NBA ligi.

"Kada su europski igrači ranije dolazili u NBA, bila su to drugačija vremena. Ljudi su čuli za nas, ali nas nisu poznavali. Bili smo pioniri u NBA. Nadam se da smo bili ta neka zraka svjetlosti koja je ostale vodila u NBA. Ranih 90-tih NBA je postao globalan, a ne samo američki i to je otvorilo vrata svima“.

Michael Jordan je košarkaš koji je obilježio veliki dio NBA karijere Kukoča. Zajedno su u Chicagu ispisali mnoge povijesne stranice, a ujedno će Jordan pratiti hrvatskog košarkaša na ceremoniji.

"Mislim da za to ne postoje bolje osobe od Michaela i Jerryja Reinsdorfa. Očito, došao sam u NBA da bih imao priliku zaigrati s njim, dijeliti parket, i možda osvojiti prvenstvo. Naravno, start nije bio baš najbolji, kada je nažalost izgubio oca, i ja sam izgubio tu priliku u prve dvije godine. No, dobro je poznato što se dogodilo kad se vratio - tri osvojena prvenstva za Chicago. Bilo je vrlo zabavno i vjerojatno najbolje vrijeme koje sam proveo na košarkaškom terenu“.

Kao i na sve ostale košarkaše tog vremena tako je Jordan mnogo utjecao i na Kukoča, pogotovo zato jer su dugo godina zajedno igrali u Bullsima.

"Michael je utjecao na mene na svaki mogući način. Nije bio najljubazniji suigrač, ali je sve tjerao da dobro treniraju. Ne bih sada otkrivao dio svojeg sutrašnjeg govora, no naši treninzi bili su zapravo teži od utakmica koje smo igrali i sve zato jer su Michael i Scotty, zajedno s Philom, svaki dan bili tamo da nas uvjere da uvijek postoji mjesta za napredak, da uvijek postoji nešto novo za naučiti. Mislim da je to jedan od najvećih razloga takvog uspjeha, tri osvojena prvenstva“.

Na kraju je Kukoč dobio pitanje o tome što bi savjetovao mladim, budućim košarkašima. I na koji način prevladati teške trenutke koje ima svaki sportaš u svojoj karijeri.

"To je dio života, to je dio svačije karijere i ne možete dopustiti da zbog toga potonete. Bilo bi lako i svi bi se bavili sportom kada bi put uvijek bio prema gore. Mislim da moraš vjerovati u sebe, slijediti moto „vježbom do savršenstva“ i jednostavno biti prisutan i teško raditi baš svaki dan. Treba i naići i na dobru grupu ljudi, igrača i trenera da bi se zaokružio uspjeh. Uspjeh se podrazumijeva kao osvajanje prvenstava. No, neosvajanje prvenstava nije poraz, nije nešto što nisi postigao. Pobjede su rijetke, a ima toliko dobrih košarkaša koji možda nisu osvajali prvenstva, ali su njihove karijere za Kuću slavnih“.

Uz Kukoča u Kuću slavnih će biti primljene i druge legende ovog sporta, Bill Russell kao trener te Paul Pierce, Chris Webber i Chris Bosh kao igrači.

Tagovi: Toni Kukoč, Michael Jordan, Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel, Dino Rađa, Jerry Reinsdorf, Kuća slavnih, Chicago Bulls
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE