GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kyrgios: Za US Open ću pripremiti zaštitno odijelo

Kyrgios: Za US Open ću pripremiti zaštitno odijelo
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 15:28
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na dan kad bismo trebali saznati detalje o održavanju ovogodišnjeg teniskog US Opena, Nick Kyrgios kritizirao je vodstvo Američkog teniskog saveza (USTA) i prozvao ga za sebičnost pri donošenju odluke o održavanju Grand Slam turnira u New Yorku u ranije predviđenom terminu, od 31. kolovoza do 13. rujna.

"Ljudi koji žive u Sjedinjenim Državama, naravno, žele da se Open održi pod svaku cijenu - sebično", poručio je Kyrgios putem Twittera i argumentirao svoj stav dodatnom rečenicom:

"Pripremit ću svoje zaštitno odijelo za putovanje iz Australije, a onda ću u povratku provesti dva tjedna u izolaciji", dodao je 25-godišnji Australac.

Naime, sadašnja pravila, važeća za sve ljude koji dolaze u Australiju interkontinentalnim letovima, propisuju obaveznu dvotjednu izolaciju po dolasku.

Čelnici USTA predvidjeli su održavanje Grand Slam turnira pred praznim tribinama uz stroge epidemiološke mjere za sve osobe koje će biti uključene. Prema najavama, igračice i igrači bi trebali biti smješteni i izolirani u hotelu blizu zračne luke JFK, a u svojoj pratnji bi mogli imati samo jednu osobu.

Na stroge odredbe obrušio se najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, koji je ispunjavanje uvjeta nazvao "nemogućom misijom", dok je Rafael Nadal izjavio da nema posebnu želju braniti prošlogodišnji naslov te dodao da bi sezonu trebalo nastaviti tek onda kad se stvore sigurni uvjeti za putovanje. Svoju zabrinutost vezanu uz igranje na US Openu izrazila je i aktualna wimbledonska pobjednica Simona Halep.

Naravno, ima i mnogo onih koji jedva čekaju povratak na teren, o čemu mnogima ovisi egzistencija, s obzirom na to da su gotovo svi turniri od sredine ožujka do kraja srpnja otkazani, a tek poneki, poput Roland Garrosa, odgođeni.

U New Yorku se svakodnevni broj novozaraženih koronavirusom ne spušta ispod nekoliko stotina, a SAD je i dalje na vrhu liste po ukupnom broju smrtnih slučajeva izazvanih bolešću covid-19. Među američkim saveznim državama i gradovima New York je najteže pogođen s više od 30.000 preminulih, a njujorška četvrt Queens ima drugu najveću stopu smrtnosti među okruzima u SAD-u.

Tagovi: Nick Kyrgios, US Open, Američki teniski savez, Roland Garros
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE