GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kyrie Irving kupio kuću obitelji Georgea Floyda

Kyrie Irving kupio kuću obitelji Georgea Floyda
HUMANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 11:46
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Zvijezda NBA momčadi Brooklyn Netsa Kyrie Irving kupio je kuću obitelji Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je umro od gušenja za vrijeme uhićenja u svibnju prošle godine u Minneapolisu, izjavio je bivši košarkaš Stephen Jackson.

Govoreći u podcastu "The Rematch", Jackson, koji je osvojio šampionski NBA prsten sa San Antonio Spursima 2003., kazao je kako i sada, osam mjeseci nakon njegove smrti, nastavlja voditi brigu o Floydovoj obitelji, a Floyda naziva "bratom".

"Ta je obitelj primila puno ljubavi. Ne samo od nas nego od cijelog svijeta. Mnogi od mojih prijatelja su takođr pomogli. Kyrie Irving im je kupio kuću, reper i producent Lil Wayne im je kupio Mercedes, a pjevačica Barbara Streisand im je ponudila svoje dionice Disneya", dodao je.

Prema ESPN-u, Irving je obitelji Georgea Floyda dao novac potreban za kupnju kuće prije pet-šest mjeseci.

George Floyd (46) je 25. svibnja 2020. umro prilikom uhićenja nakon što je policajac Derek Chauvin više od osam minuta koljenom pritiskao njegov vrat.

Taj je incident kojeg je snimio slučajni prolaznik izazvao val reakcija u SAD-u i izvan američkih granica te prosvede milijuna koji su tražili reformu policije i zaustavljanje rasnog nasilja.

Bojne NBA zvijezde, kao i drugi sportaši, izražavali su bijes zbog incidenta, a Irving se čak protivio nastavku sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa, tvrdeći kako je vrijeme za borbu protiv rasne nejednakosti, a ne za košarku.

Ove sezone Irving je propustio sedam zadnjih utakmica Brooklyna zbog "osobnih razloga" kojima je pridodana i karantena zbog kršenja anti-Covid pravila jer je sudjelovao na sestrinoj rođendanskoj proslavi.

Tagovi: Kyrie Irving, George Floyd, Stephen Jackson, Lil Wayne, Brooklyn Nets
PROČITAJ I OVO
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
REAKCIJE
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu pred odlazak u Kairo, gdje će u subotu igrati utakmicu protiv Tunisa na prijateljskom turniru kojim se priprema za Europsko prvenstvo.
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE