GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

La Liga: Messijeva odšteta je 700 milijuna eura

La Liga: Messijeva odšteta je 700 milijuna eura
ASTRONOMSKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2020 / 17:59
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Argentinski nogometni majstor Lionel Messi ima važeći ugovor s Barcelonom do 2021. godine i otkupna klauzula od 700 milijuna eura i dalje je na snazi, objavilo je u nedjelju vodstvo španjolske La Lige.

Prema otkupnoj klauzuli, Barcelona je dužna pustiti Messija uz odštetu od 700 milijuna eura.

Ako Messi i Barcelona dogovore sporazumni raskid ugovora klauzula ne bi važila, dodali su iz La Lige.

Prema tom dokumentu, Messi je do 26. lipnja imao priliku aktivirati članak ugovora koji mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju ove sezone.

Argentinac je prošlog tjedna obavijestio klub kako želi otići, no iz Barcelone su poručili kako ne pregovaraju niti s jednom klubom. Messi se pozvao na klauzulu po kojoj može bez odštete napustiti Camp Nou, no vodstvo Barce tvrdi kako je ta klauzula istekla.

Slučaj bi mogao završiti na sudu, a Messijev tabor će tvrditi kako je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije koronavirusa.

Dodajmo kako se Messi nije u nedjelju pojavio na obveznom testiranju ekipe na koronavirus, pa je sve izglednije da Argentinac napušta katalonskog giganta.

Barcelona je priopćila da je Messi jedini igrač koji nije podvrgnut testiranju u klupskom trening centru, a u ponedjeljak započinju pripreme za novu sezonu.

Klub je ponovio stav da neće pregovarati o preranom puštanju Messija, već predsjednik Josep Bartomeu namjerava održati sastanak sa svojom najvećom zvijezdom oko potpisivanja novog ugovora, na još jednu sezonu.

Tagovi: Lionel Messi, Barcelona, La Liga
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE