GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

La Liga zabranila i novinarima ulaz na stadione u Španjolskoj

La Liga zabranila i novinarima ulaz na stadione u Španjolskoj
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2020 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Organizator španjolskog nogometnog prvenstva La Liga zabranila je novinarima izvještavanje s utakmica prve i druge lige u sklopu zatvararanja stadiona zbog širenja koronavirusa, pa će biti samo kamere službene televizije za prijenos utakmice.

Nakon preporuke španjolske vlade, koja nastoji zaustaviti širenje koronavirusa, La Liga će iduća dva kola organizirati utakmice bez publike. No ta mjera odnosi se i na sve novinare osim televizije koja ima kupljena prava na prijenos utakmice.

„Ovo je Tebasov san: Bez navijača, bez neovisnih novinara, samo televizija“, komentirao je dopisnik britanskih novina The Guardian u Madridu.

Javier Tebas, predsjednik La Lige, i u normalnim okolnostima je ograničio pristup medijima. Omogućio je klubovima da šalju samo jednog nogometaša pred novinare nakon utakmica, i to samo pred televiziju i radio. Televizijske postaje koje plaćaju naknadu La Ligi imaju ekskluzivna prava na razgovore s nogometašima. Drugoligaškim klubovima oduzeo je pravo na odobravanje novinarskih akreditacija za njihove utakmice i to pravo prenio isključivo na La Ligu.

Real Madrid je u utorak izvijestio kako će zbog odluke La Lige na iduće dvije domaće utakmice protiv Eibara i Valencije na stadion Santiago Bernabéu moći ući samo igrači, treneri, suci, uprave dvaju klubova, najviše 100 tehničara potrebnih za organiziranje utakmice, delegati La Lige, liječnici i sanitarna služba. Pristup će biti dopušten i redarima, vatrogascima, pružateljima prve pomoći te službenim fotografima i održavateljima društvenih mreža dviju ekipa. Na stadion će moći ući „osoblje televizije odgovorne za službeni prijenos utakmice“, izvijestio je Real Madrid.

Tagovi: La Liga, koronavirus, Javier Tebas
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE