GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi osvojili prvi NBA kup

Lakersi osvojili prvi NBA kup
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 09:23
Autor: SEEbiz / index.hr
lAS VEGAS - Lakersi su osvajači prvog NBA In-Season Tournamenta ili kupa, novog natjecanja najjače lige svijeta. U finalu u Las Vegasu pobijedili su Indiana Pacerse 123:109.

Do povijesnog naslova Lakerse su vodila tri igrača. Anthony Davis ostvario je osobne sezonske rekorde poena (41) i skokova (20), a dodao je i pet asistencija. LeBron James, koji za tri tjedna slavi 39. rođendan, proglašen je za MVP turnira i ubacio je 24 uz 11 skokova, a Austin Reaves bio je sjajan usprkos tome što je bio bolestan te nije bio starter. Postigao je 28 poena. Kod Indiane najbolji je bio Tyrese Haliburton s 20 poena i 11 asistencija, a Bennedict Mathurin također je zabio 20.

NBA je igrače koji su igrali finale novog natjecanja nagradila i raskošnim novčanim bonusima. Lakersi su dobili svaki po pola milijuna dolara, dok su igrači Pacersa s takvim dobili po 200 tisuća dolara.

Igrači obaju finalista jako su ozbiljno shvatili ovo natjecanje, kao i njihovi navijači. LeBron James, koji ima četiri naslova NBA prvaka s tri momčadi, isticao je kako trofejnom nizu želi dodati i pehar kupa. Pacersi, koji nisu osvojili trofej od 1976., otkako se igra jedinstvena NBA, bili su posebno motivirani protiv franšize s rekordnih 17 naslova prvaka.

Indianu je vodila mlada zvijezda Haliburton, ali Cam Reddish je jako dobro igrao obranu na njemu pa je tako tjerao asa Pacersa da puno više dodaje suigračima. Lakersi su vodili tijekom cijelog finala. Pacersi su im se približili na četiri poena u zadnjoj četvrtini, ali onda su Lakersi serijom 15:3 riješili meč i trofej.

Tagovi: Laker, LeBron, Davis, Reaves
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE