GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi razbili Memphis za plasman u drugi krug

Lakersi razbili Memphis za plasman u drugi krug
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Los Angeles Lakersi su odigrali najbolju utakmicu u seriji protiv Memphis Grizzliesa i pred svojim navijačima u Crypto Areni slavili s uvjerljivih 125-85 za plasman u konferencijsko polufinale.

Gosti su poveli 9-5 na početku dvoboja, na što su Lakersi odgovorili serijom 9-0 i više se nisu osvrtali. Raspucani u napadu, pokretljivi i čvrsti u obrani, LeBron James i društvo su na poluvrijeme otišli sa 17 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini su domaći zadali Memphisu udarac od kojeg se Grizzliesi više nisu mogli oporaviti, jer su primili 41 koš. Lakersi su zadnjih 12 minuta dočekali s vodstvom 100-67 pa je samo bilo pitanje s kolikom će razlikom proslaviti plasman u konferencijsko polufinale.

Svoju najbolju utakmicu u doigravanju odigrao je D'Angelo Russell ubacivši 31 koš uz šut iz igre od 70,6%. LeBron James je u tri četvrtine postigao 22 koša uz šest asistencija, a Anthony Davis je bio odličan na oba kraja terena sa 16 poena, 14 skokova i pet blokada. Svoj je doprinos dao i Austin Reaves ubacivši 11 koševa uz osam asistencija i šest skokova.

Kod indisponiranih Grizzliesa Santi Aldama je bio najbolji strijelac sa 16 poena, a od glavnih igrača nešto bolji od ostalih bio je Desmond Bane sa 15 poena. Ja Morant je pogodio samo tri od 16 pokušaja za 10 poena, a Jaren Jackson Jr. je gađao 3/12 za 14 koševa.

Lakersi su tako sa 4-2 svladali 2. nositelje, a u polufinalu Zapadne konferencije čekaju pobjednika sedme utakmice koja će biti odigrana u nedjelju, kad će Sacramento ugostiti Golden State Warriorse.

Tagovi: LA Lakers, LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
NAGRADE
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
BERLIN - Njemački nogometaši dobit će nagradu od po 400.000 eura ako osvoje prvenstvo na domaćem terenu na predstojećem europskom prvenstvu, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
NAJAVE
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
MADRID - Jorge Valdano, koji je bio igrač, trener i direktor Real Madrida, rekao je u četvrtak da će Luka Modrić produžiti ugovor pa vjerojatno iduće sezone igrati 20-ak minuta po utakmici.
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
TENIS
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
PARIZ - Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta.
Pukštas na meti tri premierligaša
TRANSFERI
Pukštas na meti tri premierligaša
ZAGREB - U srijedu je stigla vijest kako je perspektivni veznjak Hajduka, Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja se okuplja 11. lipnja kako bi započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu.
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
UZBUDLJIVO
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
ATENA - Nogometaši Olympiakosa su u finalu konferencijske lige nakon produžetaka svladali Fiorentinu iz Firence 1:0. Utakmica je odlučena u 116. minuti pogotkom marokanskog napadača Ayouba El Kaabija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE