GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laporta ima velike planove, ali otkud mu novac?

Laporta ima velike planove, ali otkud mu novac?
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2021 / 14:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Joan Laporta je u nedjelju uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima u Barceloni osvojivši više od 50 posto glasova.

Laporta je klub vodio od 2003. do 2010. godine, a po povratku na predsjedničku funkciju najavio je bolja vremena za klub. Jedan od glavnih zadataka bit će mu da zadrži Lionela Messija, kojemu na ljeto istječe ugovor s klubom i koji je ljetos bio na izlaznim vratima Barcelone.

Novi šef kluba želi i pojačati momčad pa je list AS danas objavio da su njegovi ljudi već stupili u kontakt s Pinijem Zahavijem, menadžerom Davida Alabe, te Minom Raiolom, koji se brine o karijeri Erlinga Haalanda.

Ta dva igrača velike su želje i Real Madrida pa se očekuje da će Real i Barcelona za njih voditi pravi mali rat u ljetnom prijelaznom roku.

Ono što nije poznato jest odakle Laporta namjerava nabaviti novac za te igrače. Kako pišu španjolski mediji, Barcelona je milijardu i 200 milijuna eura u minusu, a do kraja lipnja mora raznim financijskim institucijama isplatiti 266 milijuna eura.

Barcelona je i u ozbiljnim problemima s financijskim fair-playem pa Španjolci nagađaju da će klub prvo morati prodati nekoliko igrača kako bi mogao kupovati nove. Na transfer-listi mogli bi se naći Antoine Griezmann, Philippe Coutinho i Ousmane Dembele, koje je Barcelona platila ukupno 400 milijuna eura.

Laportine najave ohrabrile su navijače Barcelone kao što je bilo i 2003., kad je rekao da će dovesti Davida Beckhama. Engleska zvijezda na kraju je završila u Realu, a na Nou Camp je došao Ronaldinho, koji je Barcu 2006. odveo do europske titule.

Tagovi: Joan Laporta, Barcelona, Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, David Alaba, Erling Haaland, Ronaldinho, Victor Font, Toni Freixa, Lionel Messi
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE