GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laporta optužio bivšu upravu Barcelone za ozbiljno kriminalno ponašanje

Laporta optužio bivšu upravu Barcelone za ozbiljno kriminalno ponašanje
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2022 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Predsjednik španjolskog nogometnog diva Barcelone Joan Laporta optužio je bivšeg predsjednika i njegovu upravu za lažne isplate i druge nezakonite aktivnosti u upravljanju klubom.

Laporta je rekao kako je klub naručio neovisnu istragu i reviziju mogućih nepravilnosti tijekom mandata Josepa Bartomeua.

"Ne radi se o tome da je prethodno vodstvo bilo bolje ili lošije. Riječ je o prijavi nadležnom organu za niz veoma teških kaznenih dijela," rekao je Laporta na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoje nalaze, s odvjetnikom Jaumeom Campanerom i financijskim dopredsjednikom Eduardom Romeau.

"Postoji niz vrlo ozbiljnih kriminalnih postupaka, koje možemo opisati kao groteskne", rekao je Campaner.

Laporta je naglasio kako je Barcelona prošlog tjedna podnijela prijavu lokalnom tužiteljstvu protiv Bartomeua i njegovog odbora zbog nepropisnog upravljanja klupskim sredstvima, pronevjere, lažnog računovodstva i krivotvorenja dokumenata. Tužiteljstvo je potvrdilo da je istraga u tijeku, ali su odbili otkriti detalje.

"Mi nismo suci ni policija, pravosuđe će odlučiti tko je kriv ili ne. Ali naša istraga je otkrila da je bilo isplata bez opravdanja, isplata s lažnim razlogom i nesrazmjernih isplata od strane prethodne uprave", rekao je Laporta.

Bartomeuovi odvjetnici odbili su komentirati navode sadašnje Barcine uprave, kada ih je kontaktirao Reuters. No, bivši predsjednik je još u listopadu zanijekao bilo kakve kriminalne radnje.

Bartomeu je priveden prošlog ožujka u sklopu policijske istrage u vezi s optužbama za nepropisno upravljanje i korupciju u poslovanju, u sklopu koje su pretreseni i uredi kluba na Camp Nouu. On i njegov bivši savjetnik Jaume Masferrer nisu dali izjavu na sudu i sudac je pristao na njihovo privremeno puštanje na slobodu uz jamčevinu. Slučaj je još uvijek pod istragom španjolskih vlasti.

Ta je istraga proizašla iz optužbi da su Bartomeu i njegov odbor angažirali marketinšku agenciju kako bi organizirali kampanju na društvenim mrežama protiv sadašnjeg i bivšeg osoblja koje je bilo kritično prema njima.

Barcelona je financijsku godinu 2020/2021. završila gubitkom od 481 milijuna eura i ima velikih financijskih problema.

Tagovi: Joan Laporta, Barcelona, Josep Maria Bartomeu, Lionel Messi
PROČITAJ I OVO
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE