GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron igrač odluke, Lakersi korak od titule

LeBron igrač odluke, Lakersi korak od titule
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 07:43
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - Lakersi su u četvrtoj i dosad najneizvjesnijoj utakmici finala svladali Miami Heat 102:96, poveli 3:1 u seriji i sad ih samo još jedna pobjeda dijeli od 17. naslova NBA prvaka.

LeBron James bio je ključni igrač Lakersa s 28 koševa, 12 skokova i osam asistencija. Nakon relativno samozatajnog prvog poluvremena Kralj se razigrao u trećoj četvrtini, kada je dubokom tricom donio Lakersima vodstvo 55:54, zatim ukrao loptu i asistirao za brzu kontru Greena, pogodio iz ulaza, zabio još jednu tricu te još jednim ulazom iznudio dva slobodna bacanja. Nakon tog Jamesova niza Miami više nijednom nije poveo.

Ali bio je blizu. Igrači Heata predvođeni Jimmyjem Butlerom nisu odustajali i držali su se do samo kraja na dostižnom zaostatku, ali dostići ga nisu uspjeli.

Anthony Davis zabio je 22 koša uz devet skokova, ali za razliku od prošle utakmice, u kojoj je rano upao u probleme s prekršajima, ovaj je put činio razliku na drugom kraju terena i sprječavao Jimmyja Butlera da radi što god mu padne na pamet.

Butler je završio s 22 poena, 10 skokova i devet dodavanja, ali u cijeloj drugoj i trećoj četvrtini ostao je bez ubačaja iz igre.

Bam Adebayo vratio se u petorku Heata nakon što je propustio drugu i treću utakmicu finala zbog ozljede vrata, ali njegov povratak nije donio previše sreće Miamiju jer je tako smanjio minutažu Kellyja Olynyka, koji je u njegovu odsustvu vanjskim putom izluđivao obranu Lakersa. Adebayo je završio s 15 koševa i sedam asistencija, a Olynyk praktički nije bio nikakav faktor na utakmici.

Junak Lakersa iz sjene bio je Kentavious Caldwell-Pope, koji je u prvoj četvrtini zabio 10 koševa, a onda se pošteno napromašivao, sve do posljednje četvrtine, kad je postigao ključnih pet poena kojima su Lakersi obranili prednost.

Finalistima sad slijede dva dana odmora, a peta utakmica igra se u noći s petka na subotu prema hrvatskom vremenu. Pobjedom bi LeBron James došao do četvrtog prstena u svojem desetom finalu s trećim klubom.

Tagovi: LeBron James, Anthony Davis, LA Lakers, Miami Heat, Bam Adebayo, Jimmy Butler, Kentavious Caldwell-Pope
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE