GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron James neće nositi slogan umjesto imena na dresu

LeBron James neće nositi slogan umjesto imena na dresu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 09:05
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - LeBron James je odlučio da neće iskoristiti pravo da u nastavku NBA sezone u Orlandu umjesto svog imena na dresu nosi poruku za socijalnu ravnopravnost i pravednost.

James i suigrači iz Los Angeles Lakersa su u četvrtak stigli u sportski kompleks Disney Worlda u Orlandu, gdje će krajem srpnja 22 momčadi nastaviti prekinutu NBA sezonu, a u subotu su održali i prvi trening, uoči kojeg je LeBron održao novinarsku video konferenciju.

"Nastavit ću raditi izvan parketa i kad razgovaram s vama - sve što činim ima svrhu, ima značenje. Ne moram imati nešto na leđima svog dresa kako bi ljudi shvatilli moju misiju ili znali za što se zalažem i zbog čega sam ovdje", rekao je James te dodao da podržava sve one koji su odlučili staviti jednu od 29 poruka koje je NBA liga unaprijed odobrila.

"Mislim da je to sjajno, ali podržavam i sve one koji se nisu za to odlučili."

NBA liga je odobrila 29 slogana, odnosno natpisa, među kojima su igrači mogli odabrati jedan koji će nositi na stražnjoj strani dresa umjesto svog imena, a na popisu su se našli: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasuj), I Can't Breathe (Ne mogu disati), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovjek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

"To je nešto što jednostavno ne oslikava moju misiju, ne poklapa se s mojim ciljevima. Volio bih da sam mogao birati što ću staviti na stražnju stranu svog dresa. Imao sam nekoliko ideja, ali nisam bio dio tog procesa, što je u redu. To me ne smeta", rekao je James.

Neki Jamesovi suigrači, poput Kylea Kuzme, također su željeli istaknuti mnogo osobniju poruku, dok ima i onih koji su među ponuđenim sloganima pronašli onaj koji im odgovara. JaVale McGee se odlučio nositi natpis "Poštujte nas".

"Vjerujem da je poštovanje ključan čimbenik u socijalnoj nepravdi. Svakako mislim da nam je potrebna jednakost po tom pitanju, da nas jednako poštuju kao i sve ostale. Blagoslovljeni smo što imamo ovu platformu i što je NBA čini sve ovo kako bi nam pomogao", izjavio je McGee.

S njegovim stavom se složio i James rekavši da im NBA liga daje korisnu platformu za isticanje poruka protiv rasizma i za socijalnu pravdu.

Tagovi: LeBron James, Black Lives Matter, Los Angeles Lakers, Kyle Kuzma
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE