GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron se oglasio oko mogućeg odlaska u Dallas

LeBron se oglasio oko mogućeg odlaska u Dallas
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2023 / 17:31
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Već nekoliko ana američki mediji prenijeli su informaciju da je Kyrie Irving pozvao LeBrona Jamesa da se priključi njemu i Luki Dončiću u Dallas Mavericksima kako bi oformili supermomčad i napali prsten prvaka NBA lige.

Tom prilikom nije rečeno što je najbolji strijelac NBA lige svih vremena (38.652 koša) odgovorio, no sada se doznaje da ideju nije odbacio.

Cijeli posao neće biti lako izvesti i upitno je hoće li do njega uopće doći, no sugestivno je da LeBron nije rekao ne. Umjesto toga nekadašnjem suigraču, s kojim je donio naslov Clevelandu 2015./16., odgovorio je sa samo četiri riječi i ostavio otvorena vrata, kako pišu američki mediji. "Razmislit ću o tome", rekao je LeBron.

Morat će o tome razmisliti i Mavericksi. Prije svega oni moraju odlučiti i što će s Irvingom. Mavsi Irvingu mogu ponuditi 272.9 milijuna eura za petogodišnji ugovor, a druge franšize 198.5 za četiri godine vjernosti. Što se Jamesa tiče, on ima važeći ugovor s Lakersima i opciju ostanka do sezone 2024./2025.

Dallas bi se za njegovo dovođenje morao riješiti igrača s visokim ugovorima, James bi trebao riješiti svoju situaciju, Irving pristati na manje novca, a sve to uz poštovanje pravila lige vezana za plaće u franšizama. Predviđeni salary cap za sljedeću sezonu iznosi 134 milijuna dolara, a samo Dončić (40 milijuna), Irving (42.5) i James (46.9) premašuju tu brojku aktualnim plaćama.

Dallas u ovoj sezoni nije ušao u doigravanje ni u play-in za njega. Završio ju je negativnim omjerom od 38 pobjeda i 44 poraza, dovoljnim tek za 11. mjesto u poretku momčadi koje se natječu u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Tagovi: LeBron James, LA Lakers, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE