GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Legendarni Ratko Rudić objavio kraj karijere

Legendarni Ratko Rudić objavio kraj karijere
TRENERSKI MAG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 08:13
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Zlatni brk hrvatskog, europskog i svjetskog vaterpola više nećemo tražiti pogledom na klupi uz bazen. Trenerska karijera koja je počela prije 39 godina, malo nakon OI u Moskvi, okončana je.

Trajala je od 1981. do početka svibnja 2020., kada je odlučio spustiti zastor na taj dio karijere. Doduše, to smo bili zapisali, a Ratko i izgovorio i 2012., nakon Igara u Londonu, pa ga je put ipak odveo u Brazil, pa 2016. nakon Rija, da bi dvije godine kasnije otišao u Pro Recco, ali sad...

Sad je ipak malo drukčije.

- He, he, sad je zbilja kraj. I ovo je konačno - rezolutno će Ratko Rudić.

Inače, bilo je zamišljeno, jednom kada dođe ovaj trenutak okončanja veličanstvene karijere, da ćemo sjesti na kavu, ručak, štogod i na taj način pretresti velik dio Rudićeva života. To smo ipak morali modificirati i svesti na telefonski razgovor jer dolaskom iz Italije u Zagreb ovog tjedna, u utorak navečer, Rudiću je počela i dvotjedna obvezna karantena. Zato sada mobitel zvoni “sve u šesnaest”.

- Moram priznati da nemam vremena svima odgovoriti. Sve novine u Italiji, RAI, ali i Sky Sport... Stvarno velik publicitet, što je, ajde, dobro i za vaterpolo, kaže Rudić za Sportske novosti.

Dobro, pa vjerojatno niste ni mislili da će odlazak baš proteći slabo zapaženo. Određeno je to odavanje priznanja od strane medija, javnosti, struke...

- Ove sezone sam s Pro Reccom želio naslov prvaka Europe, postojala je iznimno visoka motivacija, te je sve išlo po programiranom sustavu, a onda... Onda je došlo do ovoga. Do toga da je sve zaustavljeno i da je cilj postao neostvariv.

Rudić je zaustavljen, što nije baš bila česta pojava.

- De facto sam prvi put u karijeri na neki način ostao bez motivacije. Na kraju krajeva, nije se više ništa moglo napraviti, više ništa nije ovisilo o meni. Mislim da je bilo dovoljno i ovo što sam dosad napravio u karijeri. Da, žao mi je što je kraj ispao baš ovakav, što nisam završio s trofejom, ali opet, na kraju... nije mi ipak ničega žao. Kao trener više jednostavno nemam onu želju koju sam imao ranije - spomenuo je Rudić rečenicu koju dosad nikada nije.

Međutim, u oproštajnom pismu Pro Reccu, Rudić je spomenuo da je ovakvu odluku ipak donio još i ranije, odnosno da ona nije uvjetovana isključivo ili uopće koronavirusom.

- Da, odlučio sam još i prije da će ove sezone biti kraj. Znao je to i predsjednik kluba Maurizio Felugo, ali nismo željeli ništa objelodaniti dok je sezona trajala, dok su se igrale utakmice. Osim toga, želio sam i klubu dati vrijeme da pronađe rješenje za sljedeću sezonu, za budućnost.

Tagovi: Ratko Rudić, Pro Recco, hrvatska vaterpolska reprezentacija, vaterpolo reprezentacija Jugoslavije, Italija
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE