GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leipzig izbacio Manchester United iz Lige prvaka

Leipzig izbacio Manchester United iz Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 07:55
Autor: SEEbiz / Index.hr
LEIPZIG - Leipzig je dramatičnom pobjedom 3:2 nad Manchester Unitedom u zadnjem kolu skupine Lige prvaka izborio nokaut-fazu LP-a, dok je United ispao u eliminacijsku fazu Europa lige.

Činilo se da će Leipzig daleko uvjerljivije ostvariti veliki uspjeh, a Unitedu donijeti novi debakl, jer sve do 80. minute vodio je 3:0.

Ključan za rani potop Manchester Uniteda bio je igrač Manchester Cityja. Angelino, koji je na posudbi u Leipzigu, već u 2. minuti postigao je prvi gol za domaćine. Sabitzerov odličan centaršut s desne strane prešao je Maguirea i Wan-Bissaku, koji su gledali kako lopta dolazi do Angelina, koji lijepo zabija.

U 13. minuti Leipzig je udvostručio prednost. Haidara je dodao Sabitzeru, koji je loptu poslao na lijevu stranu za Angelina. Slijedio je centaršut na drugu stativu, gdje je Haidara zakucao iz voleja.

Treći gol Leipzig je postigao zahvaljujući najgoroj reakciji Unitedove obrane. Lindelof je loše dodao Pogbi, pa je Angelino uzeo loptu, koja se odbila od Nkunkua, a Maguire i De Gea zakasnili su s izlaskom na nju. Kluivert je iskoristio ovaj poklon i lako zabio za kapitalnu prednost Leipziga.

United je barem u zadnjih deset minuta pokazao nešto. Konate je srušio Greenwooda u kaznenom prostoru za penal, iz kojeg je Fernandes uvjerljivo zabio. U 82. minuti Fernandes je centrirao iz kornera, Pogba je pucao glavom, a lopta je prvo pogodila Maguirea, a zatim Konatea i završila u golu. United se ipak nije uspio čudesno vratiti iz ponora. Degradiran je u eliminacijsku fazu Europa lige.

Druga utakmica ove skupine, PSG- Istanbul Bašakšehirspor, prekinuta je u 23. minuti pri rezultatu 0:0 zbog rasističke primjedbe suca prema treneru gostiju. Igrat će se sutra od 18:55.

Foto: Gulliver / Getty Images

Tagovi: Leipzig, Manchester United, Liga prvaka, Angelino, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE