GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leko će dobiti pozamašnu otpremninu

Leko će dobiti pozamašnu otpremninu
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 17:41
Autor: SEEbiz
SPLIT - Smjena trenera Ivana Leke i predstavljanje njegovog nasljednika Mislava Karoglana, koji mu je bio i prethodnik, bila je prilika da se novinarima obrati predsjednik Lukša Jakobušić. Hajduk je u velikoj krizi igre i rezultata. Izgubio je četiri od šest zadnjih prvenstvenih utakmica.

Leko je morao otići gotovo dvije godine prije završetka ugovora s Hajdukom. Na staru godinu 2022. potpisao je do ljeta 2025. S obzirom na to da puno ranije nije otišao svojom, nego voljom kluba, jasno je da ima pravo na prilično veliku otpremninu. To je velik i neočekivan financijski izdatak za Hajduk, pa je Jakobušić dobio pitanje o tome kako je to regulirano s odnedavno bivšim trenerom.

"Dogovorili smo se da ćemo se dogovoriti. Postoje određene stavke u ugovoru. Neće biti problema", odgovorio je tada Hajdukov predsjednik. Kako sada doznajemo, dogovorili su se. Leki će biti isplaćeno 12 mjesečnih plaća za njega i stožer, a to je svota koja, kada se sve zbroji, iznosi malo više od milijun eura.

Da bi bilo potpuno jasno o kako se velikom iznosu za Hajduk ovdje radi, usprkos tome što klub ima proračun od 30 milijuna eura, valja istaknuti da je u cijeloj Jakobušićevoj eri samo za jednog igrača plaćena veća odšteta.

Bio je to Filip Krovinović za kojeg je Hajduk isplatio Benfici milijun i pol eura. Prvi sljedeći je Mihael Žaper za kojeg je ljetos plaćeno točno milijun eura, što je svota otprilike jednaka odšteti koju je Leko dobio.

Tagovi: Ivan Leko, Hajduk, Mislav Karoglan, Jakobušić
PROČITAJ I OVO
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE