GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lena Stojković europska prvakinja u taekwondou

Lena Stojković europska prvakinja u taekwondou
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 17:50
Autor: SEEbiz / H
SOFIJA - Članica splitskog Marjana Lena Stojković osvojila je zlatno odličje na Europskom taekwondo prvenstvu koje se održava u bugarskoj Sofiji.

Već prvoga dana, hrvatski taekwondo je stigao do zlatne medalje u Sofiji zahvaljujući 19-godišnjoj Leni Stojković.

Lena je u kategoriji do 46 kilograma u prvom kolu prekidom pobijedila Finkinju Tammilu 22-2 da bi u četvrtfinalu napravila veliki rezultat pobjedom 18-8 protiv Turkinje Yildirim, aktualne europske prvakinje, osvajačice nevjerojatnih sedam svjetskih i europskih odličja u seniorskoj konkurenciji i putnice u Tokyo u kategoriji do 49 kilograma.

U polufinalu je Lena bila dominantna protiv Izraelkinje Rivke Bayech s 28-8, da bi u velikom finalu svladala Ruskinju Larisu Medvjedevu s 18-10 nakon još jedne fenomenalno odrađene borbe. Ukupna bodovna razlika od 86-28 dovoljno govori o superiornosti mlade Splićanke u Bugarskoj.

Lena je ovim zlatom kompletirala kolekciju medalja u sve tri uzrasne kategorije jer je još kao kadetkinja osvojila broncu na europskom prvenstvu dok je u juniorskom stažu upisala broncu na olimpijskim igrama mladih kao i svjetsku broncu. Lena se taekwondoom počela baviti još u vrtićkim danima kada je stigla kod trenera Veljka Laure na splitske Blatine i zajedno s njim stigla do četvrtog velikog odličja u karijeri s tek 19 godina.

Tagovi: Lena Stojković, taekwondo
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE