GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lewandowski izjednačio rekord Gerda Müllera

Lewandowski izjednačio rekord Gerda Müllera
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 17:40
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - Napadač Bayerna Robert Lewandowski u subotu je izjednačio rekord po broju golova u sezoni Bundeslige (40) legendarnog Gerda Müllera.

Lewandowski je u predzadnjem kolu i remiju kod Freiburga (2-2) u 26. minuti zabio gol iz penala, čime je ove sezone došao do brojke od 40 pogodaka.

Mogao je i do 41. gola i obaranja rekorda, ali mu je vratar Freiburga obranio dva zicera u drugom dijelu. Priliku za rekord Poljak će imati u zadnjem kolu, 22. svibnja doma protiv Augsburga. Poljak u svojoj karijeri već ima više od 500 golova i neka izvanredna postignuća i rekorde.

Tako je 22. rujna 2015. srušio je četiri svjetska rekorda u devet minuta - onaj za najbrži "hat-trick" (u svega četiri minute), najbrže postignutih četiri gola (u šest minuta) i najbržh pet pogodaka (devet minuta), u pobjedi 5-1 Bayerna protiv Wolfsburga. Na toj utakmici je također postavio rekord kao zamjena koja je postigla najviše golova, s onzirom da je ušao tek u 46. minuti.

Godine 2020. postao prvi igrač u povijesti koji je istovremeno okrunjen najboljim strijelcem u sva tri natjecanja - s 34 gola u Bundesligi, 15 u Ligi prvaka i šest u njemačkom kupu.

Drugi je najbolji strijelac svih vremena u Bundesligi, s 276 golova, iza Gerda Müllera (365 golova). Ujedno je i drugi strijelac u povijesti Bayerna sa 162 gola.

U travnju 2013. godine postigaoo je četiri gola protiv Real Madrida u polufinalnoj prvoj utakmici Lige prvaka (4-1) u dresu Dortmunda. Ukupno je treći strijelac u povijesti Lige prvaka sa 73 pogotka, iza Cristiana Ronalda (134) i Lionela Messija (120).

Tagovi: Robert Lewandowski, Gerd Müller, Bayern
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE