GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lewandowski o Messiju: Želio bih da su njegove riječi bile iskrene

Lewandowski o Messiju: Želio bih da su njegove riječi bile iskrene
VELIKANI NOGOMETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Robert Lewandowski, najbolji poljski nogometaš i najbolji strijelac među igračima iz Liga petice u ovoj kalendarskoj godini, nije uvjeren da su pohvale Lea Messija upućene prema njemu na dodjeli Zlatne lopte bili iskreni.

Argentinac je po rekordni, sedmi put dobio jednu od najcjenjenijih pojedinačnih nagrada u nogometu, dok je Lewandowski završio na drugom mjestu, a postao je dobitnikom nagrade "Napadač godine" koja je po prvi put dodijeljena.

Lewandowski je od početka 2021. do trenutka dodjele nagrada postigao 53 pogotka u 42 nastupa za Bayern, što je najviše od bilo kojeg drugog igrača iz klubova najboljih pet europskih liga, dok je na toj ljestvici Messi sa 32 pogotka na diobi petog mjesta.

Lewandowski je "Zlatnu loptu" trebao dobiti još prošle godine, kad je s Bayernom osvojio sve što je mogao i po putu rušio rekorde po broju postignurih golova. No, na njegovu žalost, magazine "France Football" je odlučio da nagrada neće biti dodijeljena, zbog pandemije izazvane koronavirusom.

U govoru održanom nakon što je primio nagradu za ovu godinu, Messi je biranim riječima govorio o Lewandowskom.

"Prošle godine, svi su bili složni oko toga da je on uvjerljivi pobjednik. Nadam se da će mu dati Zlatnu loptu za 2020.", rekao je Argentinac.

No, njegove riječi nisu bile nikakva utjeha poljskom napadaču.

"Osjećao sam tugu. Ne mogu to poreći. Ne mogu reći da sam bio sretan. Upravo suprotno, bio sam tužan", izjavio je Lewandowski za poljski "Kanal Sportowy".

"Sama činjenica da sam se uspio boriti s Messijem, pokazuje koju sam razinu uspio dostići. Nije mi previše stalo do nagrade za 2020. Želio bih da su njegove riječi bile iskrene i izraz poštovanja velikog igrača, a ne samo prazne riječi", rekao je Lewandowski.

Tagovi: Robert Lewandowski, Lionel Messi, Bayern
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE