GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lewandowski osmi put proglašen najboljim poljskim nogometašem

Lewandowski osmi put proglašen najboljim poljskim nogometašem
DOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 07:46
Autor: SEEbiz / H
VARŠAVA - Napadač njemačkog velikana Bayerna Robert Lewandowski (31) po osmi put u karijeri proglašen je najboljim poljskim nogometašem godine u izboru magazina Pilka Nozna.

Lewandowski je slavio osam puta u posljednjih devet godina, a njegovu dominaciju prekinuo je tek vratar Lukasz Fabianski 2018. godine.

"Ova nagrada nije samo potvrda da se rad isplati, već dodatna motivacija da radim još više", poručio je 31-godišnji napadač na svom Instagram profilu.

Protekle godine Lewandowski je u 48 natjecateljskih utakmica za Bayern zabio 48 golova, a postigao je i šest golova u 10 nastupa za poljsku vrstu.

S ukupno 223 gola treći je strijelac u povijesti Bundeslige, a ispred njega su tek Klaus Fischer (268) i Gerd Muller (365), dok je igrač s najviše nastupa (112) i golova (61) u dresu poljske reprezentacije.

Magazin Pilka Nozna bira najbolje poljske nogometaše od 1973. godine, a Lewandowski je rekorder s osam nagrada ispred Euzebiusza Smolareka koji je slavio tri puta.

Tagovi: Robert Lewandowski, Bayern, Poljska
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE