GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool golom u sučevoj nadoknadi prekinuo katastrofalan niz na Anfieldu

Liverpool golom u sučevoj nadoknadi prekinuo katastrofalan niz na Anfieldu
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 18:12
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Nogometaši Liverpoola 2:1 (0:1) pobjedom protiv Aston Ville do koje su stigli preokretom na svom Anfieldu u 31. kolu skočili su na četvrto mjesto ljestvice Premiershipa.

Gosti iz Birminghama poveli su u završnici prvog poluvremena kada je udarac Watkinsa sa 15-ak metara iz 43. minute prošao 'kroz trbuh' Allisona Beckera, no domaći su izjednačili u ranoj fazi nastavka kada je u 57. minuti Salah natrčao na odbijenu loptu nakon što je Martinez obranio pokušaj Robertsona, da bi važna tri boda 'crvenima' osigurao Alexander-Arnold preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti nadoknade.

Liverpool je ovom pobjedom prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza na domaćem terenu te sada drži četvrto mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i pet West Ham United, koji će u nedjelju ugostiti Leicester City, dok šesti Chelsea, koji od 18.30 sati gostuje kod Crystal Palacea, ima bod manje. Aston Villa je 10. sa 44 boda.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Leeds United je kao gost šokirao vodeći Manchester City svladavši ga sa 2:1 (1:0). Iako je City napadao od samoga starta, Leeds je iz svog prvog udarca prema vratima u 42. minuti poveo. Bamford je odlično ostavio loptu za udarac Dallasa koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Edersona, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. No, i prije odlaska na odmor gosti su ostali s igračem manje jer je škotski reprezentativni branič i kapetan Leedsa Cooper isključen zbog brutalnog starta na Gabriela Jesusa.

U nastavku se igralo isključivo na polovici koja pripada Leedsu, no City je uspio poravnati tek u 76. minuti kada je Ferran Torres pogodio sa 15-ak metara nakon dodavanja Bernarda Silve. Uslijedio je dosatni pritisak Cityja koji je tražio pobjednički pogodak, ali dogodilo se upravo suprotnu, u prvoj minuti sudačke nadoknade Dallas je pobjegao domaćim braničima, izbio sam pred Edersona i poslao loptu u mrežu za neočekivanu pobjedu Leedsa.

S ta tri boda Leeds je skočio na deveto mjesto ljestvice sa 45 bodova, dok je City i dalje uvjerljivo vodeći sa 74 boda, 14 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda.

nogomet engleska nogometna liga fc liverpool premiership crystal palace aston villa fc chelsea

Tagovi: Liverpool, Trent Alexander-Arnold, Allison Becker
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE