GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool osvojio Liga kup nakon 11 serija jedanaesteraca

Liverpool osvojio Liga kup nakon 11 serija jedanaesteraca
DRAMATIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2022 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nogometaši Liverpoola pobjednici su Liga kupa nakon što su u finalu na stadionu Wembley pred 85.000 gledatelja pobijedili Chelsea sa 11-10 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Za Liverpool je to rekordni deveti naslov, no prvi nakon 2012. godine, dok je Chelsea ostao na pet osvojenih trofeja.

Zanimljivo, njemački stručnjaci Jurgen Klopp i Thomas Tuchel su na klupi Liverpoola i Chelsea bili europski prvaci, ali niti jedan nije osvojio kup u engleskom nogometu. Do ove večeri kada je to nakon velike drame uspjelo Kloppu.

Nakon što u 120 minuta igre nije bilo golova, pitanje pobjednika na koncu je razriješeno izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u 11 seriji koju su izvodili vratari. Caoimhin Kelleher je zabio za "Redse", dok je Kepa prebacio gol Liverpoola. Tuchel je u posljednjim trenucima produžetka uveo u igru vratara Kepu umjesto Mendyja nadajući se kako bi Španjolac mogo odlučiti. I pogodio je, Kepa je odlučio pobjednika, ali na radost navijača Liverpoola.

Za Chelsea je do 105. minute igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Prvu priliku na utakmici imali su "Bluesi" u 6. minuti, pucao je Christian Pulisic, no Caoimhin Kelleher je bio spreman. Liverpool je uzvratio u 31. minuti. Sadio Mane je pucao, ali je Edouard Mendy sjajno reagirao.

U posljednjim trenucima prvog dijela veliku priliku je imao i veznjak Chelsea Mason Mount, ali niti on nije bio precizan. Još bliže golu Mount je bio u 49. minuti, no njegov udarac je završio u vratnici. U 64. minuti je zaprijetio i Mohamed Salah, ali je njegov udarac blokiran.

Samo tri minute kasnije vidjeli smo spornu situaciju koja je možda odlučila pitanje pobjednika. Liverpool je zabio pogodak, no sudac Stuart Attwell je nakon asistencije VAR-a poništio gol zbog zaleđa Virgila van Dijka premda on nije sudjelovao u akciji kod gola. Alexander-Arnold je ubacio iz slobodnog udarca na drugu stativu do Sadia Manea koji je vratio loptu u sredinu do Matipa, a ovaj glavom zabio. No, pogodak je poništen jer je van Dijk bio u zaleđu unatoč tome što nije dotaknuo loptu.

U samoj završnici utakmice Luis Diaz je imao priliku za pobjedu "Redsa", no Edouard Mendy je ponovo odlično obranio i susret je otišao u produžetke. U 98. minuti Chelsea je zabio za vodstvo, no pogodak Romelua Lukakua je bio opravdano poništen zbog zaleđa.

Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u jedanaestoj seriji. Kelleher je zabio za "Redse", dok je Kepa prebacio gol.

Prije toga za Liverpool su zabili Milner, Fabinho, Van Dijk, Alexander-Arnold, Salah, Jota, Origi, Robertson, Elliott i Konate, a za Chelsea su bili precizni Alonso, Lukaku, Havertz, James, Jorginho, Rudiger, Kante, Werner, Thiago Silva i Chalobah.

Tagovi: Liverpool, Liga kup, Caoimhin Kelleher, Mateo Kovačić, Jurgen Klopp
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE