GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool popio sedam komada od Aston Ville

Liverpool popio sedam komada od Aston Ville
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 22:22
Autor: SEEbiz / H
BIRMINGHAM - Luda nedjelja engleskog nogometa završila je s nevjerojatnom 7-2 pobjedom Aston Ville protiv aktualnog prvaka Liverpoola.

Prije toga Tottenham je na Old Trafordu deklasirao Manchester United sa 6-1, dok je West Ham na gostovanju porazio Leicester sa 3-0.

Prvi put u povijesti ManU i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama.

Srećom, po "Redse" nisu upisali i najteži poraz u povijesti kluba, to je i dalje 1-9 protiv Birmingham Cityja iz prosinca 1954.

Zanimljivo, bila je to druga pobjeda Ville u zadnja tri međusobna susreta nakon trijumfa 5-0 u Liga kupu u prosincu 2019. Međutim, Liverpool je tada igrao s mladom momčad u kojoj niti jedan igrač nije bio stariji od 22 godine jer su "seniori" bili na drugom kontinentu na klupskom svjetskom prvenstvu.

Međutim, večeras je aktualni engleski prvak nastupio u najjačem sastavu. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Ollie Watkins, a isti je igrač u 22. minuti zabio za 2-0. Deset minuta kasnije smanjio je Mohamed Salah, no Villa je do kraja poluvremena zabila još dva gola. John McGinn je u 35. zabio za 3-1, a Watkins je poluvrijeme života zaključio trećim golom u 39. minuti.

Fantastičnu predstavu Aston Villa je u 55. minuti okrunila i petim golom, a strijelac je bio Ross Barkley. Salah je u 60. smanjio na 2-5, da bi Jack Grealish golovima u 66. i 75. povisio na nestvarnih 7-2. Watkins je u 85. minuti mogao zabiti i svoj četvrti pogodak na utakmici, no pogodio je prečku.

Nevjerojatno zvuči i 6-1 pobjeda Tottenhama na Old Traffordu protiv Manchester United.

Momčad Josea Mourinha nanijela je "Crvenim vragovima" jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti kluba. Teže su stradali tek tri puta - 0-6 od Aston Ville u ožujku 1914. godine, 0-6 od Huddersfield Towna u rujnu 1930., te 1-7 od Newcastle Uniteda u rujnu 1927.

Tottenham je već nakon prvog poluvremena vodio sa 4-1 postavši prvi klub nakon 1957. koji je na Old Traffordu u prvih 45 minuta zabio četiri gola. Zadnjima je to uspjelo upravo Spursima u susretu u kojem su slavili sa 4-3.

Nije tako izgledalo nakon što je domaćin poveo u 2. minuti golom Brune Fernadesa iz jedanaesterca. No, samo pet minuta kasnije bilo je 2-1 za goste. U 4. minuti je Tanguy Ndombele izjednačio na 1-1, da bi Son Heung-Min u sedmoj zabio za 2-1. Novi problemi za "Crvene vragove" stigli su u 29. minuti kada je Anthony Martial isključen nakon što je udario Erika Lamelu.

S igračem više londonski sastav je do kraja poluvremena zabio još dva gola, a strijelci su bili Harry Kane (31) i Son (37). U nastavku susreta Serge Aurier je u 51. minuti zabio za 5-1, da bi Kane u 79. minuti iz kaznenog udarca zaključio golijadu.

Iznenađenje je priredio i West Ham koji je na gostovanju porazio Leicester sa 3-0. Domaće "lisice" su uoči ove utakmice imale maksimalan učinak, a u prošlom kolu su u gostima pobijedile Manchester City sa 5-2. No, West Ham je uvjerljivo slavio pogocima Michaila Antonija (14), Pabla Fornalsa (34) i Jarroda Bowena (83).

Arsenal je sa 2-1 pobijedio Sheffield United sa 2-1 (Saka 61, Pepe 64 / McGoldrick 83), dok je u ranije odigranom susretu West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, poražen na gostovanju kod Southamptona sa 0-2 golovima Mousse Djénépa (41) i Oriola Romeua (69). Tako je West Brom ostao na jednom osvojenom bodu. Hrvatski veznjak Filip Krovinović, koji je i ove sezone na posudbi u WBA-u, ušao je u igru u 64. minuti.

Na ljestvici vodi Everton sa 12 bodova, a Aston Villa se probila na drugu poziciju s devet bodova koliko imaju Leicester, Liverpoola i Arsenala. Tottenham je šesti sa sedam bodova, dok ManU drži skromno 16. mjesto s tri boda. Sheffield United, Burnley i Fulham još nemaju niti jedan bod.

Tagovi: Liverpool, Aston Villa, Ollie Watkins, Ross Barkley, Jack Grealish, John McGinn, Mohamed Salah
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE