GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Londonski maraton: Atletičari će trčati s uređajem koji jamči razmak

Londonski maraton: Atletičari će trčati s uređajem koji jamči razmak
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Svi sudionici Londonskog maratona koji se održava u nedjelju, oko vrata će nositi poseban uređaj koji će im jamčiti međusobni fizički razmak tijekom utrke, piše BBC.

Uređaj nazvan Bump svakom će atletičaru, ali i organizatorima maratona za vrijeme utrke slati zvučne signale ako se dvije ili više osoba međusobno previše približe.

U prvome velikom maratonu od početka pandemije koronavirusa u svijetu sudjelovat će stotinu trkača.

Ovogodišnji Londonski maraton, koji se sastoji od 19 krugova po St James's Parku održat će se na stazi kojoj, osim njegovih sudionika, sudaca i volontera neće biti dopušten pristup nikome drugom.

Uređaj britanske tvrtke Tharsus koristi se tehnologijom radio-frekvencije te će organizatorima omogućiti praćenje kretanja sportaša i osoblja, odnosno evidentirat će ako se oni međusobno previše približe.

Ako se u iduća dva tjedna pokaže da je netko od testiranih pozitivan na koronavirus, o tomu će biti obaviješteni svi koji su se nalazili u njegovoj neposrednoj blizini.

"Ovaj je događaj vrhunac višemjesečnog planiranja tijekom kojeg se vodilo računa o tomu na koji način organizirati maraton uz poštivanje fizičkog razmaka", rekao je direktor tvrtke Hugh Brasher.

"Tehnologija koju smo upotrijebili ima vrlo važnu ulogu u današnjoj utrci jer sportašima i organizatorima pruža dodatnu sigurnost za vrijeme sudjelovanja u maratonu", kazao je Brasher.

Tagovi: Londonski maraton, uređaj Bump, Tharsus, Velika Britanija, koronavirus u Velikoj Britaniji
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE