GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Dončić prvi put ostao bez poena u NBA utakmici

Luka Dončić prvi put ostao bez poena u NBA utakmici
OZLJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2023 / 08:13
Autor: SEEbiz
DALLAS - Luka Dončić ozlijedio se već u četvrtoj minuti utakmice svojih Dallas Mavericksa u Phoenixu i prvi put u NBA karijeri završio susret bez poena. Prije ozljede stigao je samo promašiti dva šuta i uhvatiti jedan skok. Unatoč njegovu izostanku, Mavsi su uspjeli pobijediti Sunse 99:95.

Slovenac je stradao nagazivši na stopalo suparničkog igrača te je odmah otišao u svlačionicu. Dijagnosticirano mu je istegnuće gležnja, ali prvi pregled pokazao je da nema značajnih oštećenja, što znači da ne bi trebao dugo izbivati s terena. No ovu utakmicu nije mogao završiti, što ga je koštalo gubitka uloge vodećeg strijelca lige jer mu je prosjek pao s 33.8 na 33.0 poena, pa ga je na vrhu preskočio Joel Embiid (33.4).

Dončićevu ulogu savršeno je preuzeo Spencer Dinwiddie postigavši 36 poena, devet asistencija i šest skokova. Sunse su predvodili Chris Paul i Cam johnson s po 22 poena, a Deandre Ayton ubacio je 19 uz 20 skokova. Povratak Aytona u petorku značio je manju ulogu za Darija Šarića, koji je u igri proveo nepune tri minute bez ikakvog pozitivnog učinka.

Ni ostali hrvatski NBA igrači nisu imali večer za pamćenje što se tiče individualnog učinka, ali obojica su proslavila pobjede svojih momčadi. Bojan Bogdanović šutirao je samo 4/15 na putu do 11 poena, kojima je dodao šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

U njegovu se učinku najviše ističe ta blokada jer im Bogdanović zaista nije sklon. Ovo mu je bila tek peta u sezoni, ali treća u posljednjih pet utakmica. U 650 utakmica karijere Bogdanović je samo 47 puta blokirao protivnike, a u prošloj sezoni samo jedanput.

Njegov slabiji učinak nadoknadio je ostatak momčadi jer je čak osam igrača ostvarilo dvoznamenkasti učinak, a Pistonsi su senzacionalno slavili u Brooklynu 130:122. Netsi su i dalje bez Kevina Duranta, a 40 poena Kyrieja Irvinga nije im bilo dovoljno za pobjedu, ali Irvingu je bilo dovoljno da preskoči Dražena Petrovića na 24. mjestu vječne liste strijelaca Netsa.

Tagovi: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Utah Jazz, Dallas Mavericks, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE