GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Romero, najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao u La Ligi

Luka Romero, najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao u La Ligi
MEKSIČKI MESSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2020 / 10:29
Autor: SEEbiz / H
MALLORCA - Mladi veznjak Mallorce Luka Romero, čiji je nadimak "meksički Messi", postao je u srijedu najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao utakmicu u La Ligi sa 15 godina, sedam mjeseci i šest dana.

U debiju iz snova protiv Real Madrida, Romero je ušao u igru u 84. minuti umjesto Iddrisa Babe.

Sa 15 godina i 230 dana Romero je tako srušio rekord kojeg je prije njega držao Francisco Bao Rodriguez "Sanson" i to više od 80 godina koji je svoj debi Ligi imao u dresu Celta Vige 31. prosinca 1939. sa 15 godina i 255 dana starosti.

"On je ljevak, brz je, pametan, razigran, konkurentan. To je prototip argentinske desetke. Primijetili smo ga kad je imao 12, ali ga nismo htjeli gurnuti prerano jer se treba brinuti za njega", izjavio je pomoćni trener Mallorce Dani Pendin.

"Gledali smo ga kako igra, radio je nevjerojatne stvari s loptom za svoju dob, no fizički nije u potpunosti narastao i mogao je imati problema počne li igrati s igračima prve lige prerano", dodao je Pendin.

"Danas kad ga gledamo, kad vidimo njegova stopala, njegovo tijelo, vidimo da se počeo formirati. A činjenica da mu je otac nogometaš, pomaže mu puno", zaključio je pomoćni trener Mallorce.

Rođen 18. studenog 2004. u Durangu u Meksiku, Luka Romero ima tri državljanstva - meksičko, argentinsko i španjolsko. Meksičko zahvaljujući svom ocu koji je bio profesionalni nogometaš u Meksiku, argentinsko zahvaljujući nacionalnosti svojih roditelja i španjolsko jer je u Španjolsku stigao vrlo rano 2007.

Odigrao je jednu utakmicu s argentinskom mladom reprezentacijom U17 s kojom je trebao sudjelovati na turniru u Francuskoj.

Romero je počeo igrati nogomet u Sant Jordiju, blizu Ibize gdje su ga primijetili ljudi iz Mallorce kojoj se priključio 2015 u dobi od deset godina.

Tagovi: Luka Romero, meksički Messi, Dani Pendin, Mallorca, La Liga, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE