GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukaku nakon rasističkih ispada: Dosta je bilo

Lukaku nakon rasističkih ispada: Dosta je bilo
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2021 / 18:18
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Napadač belgijske nogometne reprezentacije i Chelsea Romelu Lukaku pozvao je nadležne do poduzmu stvarne akcije nakon još jednog niza rasističkih ispada na europskim stadionima.

"Dosta je bilo, poduzmite stvarnu akciju, odmah', napisao je Lukaku ba društvenim mrežema.

Ovoga vikenda dogodila su se tri ružna rasistička incidenta u Njemačkoj, Belgiji i Engleskoj.

U njemačkom trećem rangu natjecanja utakmica je prekinuta zbog rasističkog zlostavljanja s tribina, Vincent Kompany, menadžer Anderlechta, bio je na meti navijača Club Bruggea, dok je Arsenalov Rob Holding čuo rasističko zlostavljanje usmjereno na suigrače u Leedsu.

Nogometaši njemačkog trećeligaša Osnabrucka napustili su teren u 35. minuti gostujuće utakmice protiv Duisburga zbog rasističkog zlostavljanja s tribina. Po prvi put u tri profesionalne njemačke lige jedna je momčad napustila teren nakon rasističkog incidenta i utakmice se više nije nastavila.

Do prekida je došlo pri rezultatu 0-0 u 35. minuti susreta MSV Duisburga i VfL Osnabrucka nakon što su domaći navijači rasistički vrijeđali tamnoputog gostujućeg napadača Aarona Opokua (22), koji je porijeklom iz Gane, ali je upisao nekoliko nastupa u njemačkoj U-19 i U-20 reprezentaciji.

Njemački nogometni savez (DFB) se oglasio priopćenjem u kojem je osudio rasistički incident i zatražio da odgovorni budu kažnjeni.

U Belgiji se incident dogodio za vrijeme derbija između Club Bruggea i Anderlechta. Trener Anderlechta Vincent Kompany izjavio je da je zgrožen rasističkim uvredama od navijača domaćina u nedjeljnoj utakmici koja je završila 2-2.

Kompany je dodao da su rasističkim uvredama bili izloženi i njegovi igrači te članovi stožera.

"Odlazim s utakmice zgrožen. Ja i moj stožer vrijeđan je tijekom cijele utakmice, a rasistički su bili vrijeđani i igrači. Ne bi smo ovo trebali proživljavati", izjavio je Kompany.

Engleski mediji prenose kako je rasističkih ispada bilo i na utakmici izmešu Leeds Uniteda i Arsenala na Elland Roadu.

Branič Gunnersa Rob Holding kazao je kako su žrtve rasističkih ispada bili Nicolas Pepe i Nuno Tavares, koji su se zagrijavali pored Zapadne tribine na Elland Roadu.

Ranije ove godine, engleski izbornik Gareth Southgate izrazio je podršku svojim igračima nakon što su bili rasno zlostavljani u kvalifikacijskoj pobjedi za Svjetsko prvenstvo u rujnu 4-0 nad Mađarskom.

"Mislim da naši igrači ne mogu učiniti ništa više nego što su učinili u posljednje dvije ili tri godine kako bi prenijeli prave poruke, zauzeli ispravne stavove i na drugim je ljudima da ih zaštite', rekao je Southgate. 'Na meni je da ih prvenstveno štitim, ali da ih štite i vlasti," prenio je Daily Mail izjavu engleskog stratega.

Tagovi: Romelu Lukaku, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE