GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lyon pobijedio Juventus, City iznenadio Real

Lyon pobijedio Juventus, City iznenadio Real
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 07:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nogometaši Lyona dočekali su sinoć na svom terenu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka torinski Juventus, a susret je završen pobjedom domaće ekipe rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo u 21. minuti susreta, a udarac Ekambija glavom nakon kornera zaustavila je prečka gola Juventusa. U 30. minuti susreta povrijedio se Matthijs de Ligt i dok je ukazivana pomoć defanzivcu Stare dame Lyon je došao do vodstva.

Odlično je po lijevoj strani prošao Aouar, a Tousart je bio najprisebniji i zatresao mrežu ekipe iz Torina. Mogao je domaćin do dva gola prednosti u završnici prvog poluvremena, ali je još jednom neprecizan bio Ekambi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić igrao je do 61. minute susreta, a potom ga je zamijenio Aaron Ramsey. Gosti su prijetili u 69. minuti susreta preko Dybale, ali je Argentinac loše šutirao. U završnici susreta prijetio je i Higuain, ali bezuspješno.

Lyon je do kraja utakmice uspio sačuvati prednost i upisao je trijumf rezultatom 1:0. Revanš susret igra se u Torinu 17. ožujka.

Ekipa Manchester Cityja pobijedila je Real Madrid u prvom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 2:1.
Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, prvu priliku na meču imali su gostujući igrači, ali asistenciju De Bruynea u pogodak nije pretvorio Gabriel Jesus, odnosno Courtois mu je odbranio udarac. Uzvratio je Real Madrid na drugoj strani, Benzema se sjajno snašao u kaznenom prostoru gostiju, šutirao, ali je Ederson zaustavio njegov pokušaj.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Manchester City u 45. minuti, ali su igrači Real Madrida u posljednji trenutak izbili loptu s linije i spasili svoj pogodak.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao igračima Manchester Cityja, Mahrez je imao tri šanse, ali nijednom nije uspio pogoditi gol domaćeg tima, nakon čega je uslijedila kazna. Igrači Manchester Cityja su izgubili jednu loptu na sredini terena, Vinicius je to iskoristio i asistirao za Isca, a njemu nije bilo teško da pogodio za 1:0.

Ipak, Građani se nakon toga nisu predali, krenuli su po poravnanje, a do toga su uspjeli doći u 78. minuti kada Gabriel Jesus koristi asistenciju De Bruynea i nakon duela sa Sergijom Ramosom pogađa za 1:1. Kapiten Real Madrida je tražio prekršaj, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Ubrzo nakon toga, Sterling je srušen u kaznenom prostoru Real Madrida, sudija je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je De Bruyne koji pogađa za 2:1 i veliki preokret svog tima. Na kraju, to je bio i konačni rezultat meča.

Uzvratni meč na Etihad stadionu u Manchesteru igra se 17. ožujka.

Tagovi: Lyon, Juventus, Manchester City, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Real Madrid,
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE