GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađari nakon vodstva remizirali protiv svjetskih prvaka

Mađari nakon vodstva remizirali protiv svjetskih prvaka
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / H

BUDIMPEŠTA - U utakmici 2. kola F skupine EURA nogometaši Mađarske u subotu su napravili iznenađenje odigravši u Budimpešti 1-1 (1-0) sa svjetskim prvacima Francuzima. Mađari su senzacionalno poveli pogotkom Attile Fiole (45+2), a izjednačio je Antoine Griezamnn (66).

Prve dvije prigode na utakmici imali su Francuzi. U 17. minuti ubacio je Digne sa lijevog boka, a Kylian Mbappe glavom iz blizine gađa pored gola.

Novu stopostotnu šansu prokockao je Karim Benzema u 31. minuti. Griezman je ubacio u 16-erac u koji je utrčao Mbappe i potom dao povratnu za Benzemu, koji iz blizine puca pored gola. Ovo je bilo teže promašiti, negoli pogoditi.


U sudačkoj nadoknadi (45+2) prvog poluvremenu Mađarska šokira svjetske prvake i dolazi do vodstva. Roland Sallai odigrao je dobru loptu za braniča Fehervara Attilu Fiolu, koji je sa lijevog boka utrčao u kazneni prostor i precizno pogodio za 1-0.

U nastavku Francuzi su podignuli ritam, ali tek u 59. minuti su zaprijetili Mađarima. Ousmane Dembele je pucao iskosa s ruba kaznenog prostora i pogodio vratnicu.

Francuzi su ipak uspjeli izjednačiti, i to praktično iz ničega. Vratar Lloris ispucao je loptu do protivničkog 16-erca, a između dvojice Mađara dokopao se je Kylian Mbappe. On je ubacio u peterac, a mađarski branič koji je pokušao izbaciti loptu poslao ju je u noge Griezmana, koji iz blizine pogađa za 1-1.

Još jednu prigodu za pogodak Mbappe je imao u 82. minuti, ali je njegov udarac iz blizine odlično skinuo vratar Gulacsi. Na kraju sudačke nadoknade (90+5) pokušao je i stoper Varane iskosa na drugoj vratnici glavom sa pet metara, ali i to je otišlo pored gola.

Vode Francuzi s četiri boda, Portugal ima tri, Mađarska jedan, a Njemačka je bez bodova. Kasnije u ovoj skupini igraju Njemačka i Portugal.

MAĐARSKA: Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Nego, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Nagy, Schäfer (76. Cseri), Fiola - Sallai, Ad. Szalai (26. Nikolić)

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, P. Kimpembe, Digne - Pogba (76. Tolisso), Kante, Rabiot (57. Dembele/87. Lemar) - Griezmann, Mbappe - Benzema (76. Giroud)

STRIJELCI: 1-0 Attila Fiola (45+2), 1-1 Antoine Griezmann (66).

SUDAC: Michael Oliver (ENG)

Tagovi: Mađarska, Antoine Griezmann, Attile Fiole
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE