GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Makedonija šokirala Talijane

Makedonija šokirala Talijane
POVIJESNI USPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz / H
PORTO/PALERMO - Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije priredila je senzaciju pobijedivši u polufinalu play-offa za plasman na svjetsko prvenstvo 2022. godine Italiju u Palermu sa 1-0, dok je u drugom susretu Portugal u Portu porazio Tursku sa 3-1.

Portugal i Sjeverna Makedonija će sada 29. ožujka u Portu u međusobnom susretu odlučiti o putniku u Katar.

Aktualni europski prvak je dominirao u Palermu, imao je 62 posto posjeda lopte, "Azzurri" su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska vrsta, a junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za 1-0 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Napadač saudijskog Al-Fayha je pogodak karijere zabio sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora poslavši loptu u donji desni kut.

Za makedonsku vrstu je do 58. minute igrao kapetan Dinama Arijan Ademi, dok je branič "Modrih" Stefan Ristovski odigrao cijeli susret. Branič Rijeke Darko Velkovski je igrao do 86. minute, a veznjak Hajduka Jani Atanasov nije nastupio.

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku sa 2-1.

Portugal je protiv Turske poveo u 15. minuti golom Otavia. Bernardo Silva je pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši stativu, no lopta se odbila do veznjaka Porta koji su u svom trećem nastupu za reprezentaciju zabio drugi gol.

Turska je mogla izjednačiti u 21. minuti nakon greške domaće obrane, Cengiz Under je pucao, no Digo Costa je bio siguran.

U završnici prvog dijela domaćin je načinio veliki korak prema pobjedi. Otavio je ubacio u peterac, a Diogo Jota sjajno glavom pogodio za 2-0 u 42. minuti.

Turska se vratila u život u 65. minuti golom Buraka Yilmaza. Under je poslao sjajnu loptu kroz portugalsku obranu do napadača Lillea koji nije pogriješio.

Yilmaz je mogao postati turski junak u 85. minuti, no nije uspio realizirati jedanaesterac.

Fonte je faulirao Enesa Unala, a njemački sudac Daniel Siebert pokazao na bijelu točku nakon pregleda snimke. Yilmaz je pucao, no pogodio je gredu.

U posljednjim trenucima susreta Matheus Nunes je razriješiti sve dvojbe pogodivši za 3-1.

Finalni susret između Portugala i Sjeverna Makedonije na rasporedu je 29. ožujka u Portu.

Tagovi: Sjeverna Makedonija, Arijan Ademi, Stefan Ristovski, Aleksandar Trajkovski
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE